Prognoza meteo 24 mai 2021. Temperaturi de vară la începutul săptămânii, apoi ploi torenţiale şi vijelii

Saptamana incepe cu temperaturi de vara, vor fi chiar si 29...30 grade, apoi furtunile vor cuprinde treptat aproape toate regiunile. Vor fi ploi torentiale, izolat chiar grindina si vijelii in zilele urmatoare.

23 mai 2021, 23:20
Prognoza meteo 24 mai 2021. Temperaturi de vară la începutul săptămânii, apoi ploi torenţiale şi vijelii
Prognoza meteo 24 mai 2021

Prognoza meteo 24 mai 2021. LA NOAPTE În nord-vestul, nordul, nord-estul și centrul țării, precum și la munte, temporar înnorările vor fi accentuate și, local, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 10…15 l/mp și izolat 20 l/mp.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, dar numai izolat vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, unde va sufla cu peste 70 km/h, local și temporar în nord-vest, iar spre sfârșitul intervalului în est, cu viteze în general de 40…50 km/h, dar și în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

Prognoza meteo 24 mai 2021 BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 13…15 grade.

Prognoza meteo 24 mai 2021

LUNI Vremea va fi în general frumoasă și caldă pentru această dată în regiunile sudice, în timp ce în rest valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Ziua, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat ploi de scurtă durată, îndeosebi în zona de munte. Noaptea, treptat înnorările se vor accentua în jumătatea de vest a țării, unde pe spații mici se vor semnala averse, însoțite și de descărcări electrice.

Citeste si Prognoza meteo. Temperaturi în creştere în toată ţara. Cum va fi vremea la începutul verii

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei în regiunile estice și sud-estice, iar noaptea se va intensifica treptat în sudul Banatului și în zona Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor atinge viteze de 60…80 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 29 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 și 16 grade. Cu totul izolat vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări seara. Vântul va sufla slab ziua și moderat noaptea. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Prognoza meteo 25 mai 2021

Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și frecvente descărcări electrice, în zonele de deal și de munte și local în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi însemnate și va cădea grindină.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 17 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi în general frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, dar mai ales noaptea, când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14…16 grade.

Prognoza meteo 26 mai 2021

Vremea va fi caldă în regiunile sudice, iar în celelalte zone valorile termice vor fi, în marea lor majoritate, apropiate de cele climatologic specifice perioadei. În Transilvania, Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, precum şi la munte, iar noaptea şi în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse, frecvente descărcări electrice, local intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină; ploile vor avea şi caracter torenţial şi pe alocuri se vor înregistra cantităţi de apă însemnate.

Citeste si Horoscop iunie 2021. Cristina Demetrescu spune ce necazuri aduce Mercur Retrograd pentru zodii

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe spaţii mici averse slabe. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…20 de grade pe litoral şi în jurul a 28 de grade în Câmpia Română şi Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade. În orele dimineţilor, izolat va fi ceaţă, cu probabilitate mai mare pe litoral.

BUCUREȘTI Vremea va fi caldă, dar în general instabilă. Temporar înnorările se vor accentua şi vor fi perioade când se vor semnala averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 13…16 grade.

Prognoza meteo 27 mai 2021

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată. Cerul va fi variabil în Dobrogea şi în regiunile vest-nord-vestice unde ploi slabe vor fi posibile pe spaţii mici, dar în restul ţării vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra local cantităţi de apă mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade. În orele dimineţilor, izolat va fi ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice, în scădere uşoară, se vor situa în jurul celor normale la această dată. Cerul va avea temporar înnorări accentuate şi se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

DE VINERI PANA DUMINICA vremea va fi în general instabilă, dar şi răcoroasă în majoritatea zonelor, exceptând regiunile sudice unde valorile termice vor fi mai apropiate de normal. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată în prima zi în toate regiunile, apoi cu probabilitate mai mare în nord și nord-est, iar la sfârşitul intervalului în jumătatea vestică.