Prognoza meteo 24 martie. Val de căldură, apoi se întorc ploile și, la munte, ninsorile

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie în aproape toată țara. Termometrele vor urca până la 23 de grade.

23 mart. 2023, 15:04
Prognoza meteo 24 martie. Val de căldură, apoi se întorc ploile și, la munte, ninsorile

Prognoza meteo 24 martie. La noapte, în majoritatea zonelor țării, valorile termice se vor situa peste cele normale în această perioadă, astfel că minimele se vor încadra între -2 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 9 grade în Dealurile de Vest și cele din nordul Moldovei. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, dar pe alocuri se va forma ceață, cu precădere în sud și în centru. Vântul va sufla slab și moderat. În zonele depresionare se va produce brumă.

București. Cerul va avea temporar înnorări, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă, mai ridicată decât cea normală la această dată, va fi de 4…6 grade. Din a doua parte a nopții, în special în zona periurbană, se va forma ceață.

 

Prognoza meteo 24 martie / VINERI

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie în aproape toată țara; temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 23 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral unde se vor înregistra 13…16 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopții în jumătatea de nord-vest a teritoriului unde doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în Carpații Occidentali. Minimele termice vor fi cuprinse între 2 și 11 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei unde vor fi condiții de brumă. În orele dimineții ceața va persista în depresiuni, pe litoral și izolat în Oltenia, iar noaptea se va forma din nou pe alocuri în regiunile sudice și centrale, potrivit ANM.

București. Vremea va fi predominant frumoasă și va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare în orele amiezii, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 4…7 grade. În primele ore ale dimineții și noaptea vor fi condiții de ceață, cu precădere în zona periurbană.

Citește și: Val de aer african peste Europa, 2023 aduce o secetă teribilă. Avertismentul Comisiei Europene

 

Prognoza meteo SAMBATA
În vestul, nord-vestul și centrul țării, valorile termice vor fi în scădere și vor deveni în general apropiate de cele normale pentru această dată, cerul va avea înnorări, iar aria ploilor va fi în extindere. În sudul și în estul teritoriului, vremea se va menține deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii martie (cu excepția litoralului, unde vremea va fi răcoroasă), cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și, mai ales seara și noaptea, va ploua local. Ploile vor avea și caracter de aversă și pe arii restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, în a doua parte a intervalului vor fi și ninsori, lapoviță și măzăriche. Izolat cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, dar local și temporar, cu viteze mult mai mici, și în zonele joase de relief. Temperaturile maxime se vor încadra între 11…13 grade în Maramureș, în Dealurile Crișanei și pe litoral și în jurul a 23 de grade în Muntenia și Moldova; minimele termice vor fi cuprinse în general între 4 și 10 grade. În orele dimineții, izolat va fi ceață.

București. Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru ultima decadă a lunii martie, astfel că temperatura maximă va fi de 22…23 de grade (cu 8…9 grade peste media multianuală a datei). Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, iar în orele după-amiezii și în a doua parte a nopții vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla în general moderat. Minima termică a nopții va fi de 8…10 grade.

Citește și: Val de aer african peste România. Termometrele vor înregistra până la 23 de grade, apoi vremea se răcește brusc

 

Prognoza meteo DUMINICA
Vremea va fi caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei mai ales în jumătatea estică, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite și de descărcări electrice, iar spre finalul nopții ploile se vor extinde treptat în regiunile vestice și sud-vestice. În rest, averse slabe vor fi posibile pe spații mici, îndeosebi după-amiaza. La munte, la altitudini de peste 2000 de metri, trecător vor fi și precipitații mixte. Vântul va fi slab și moderat, cu intensificări locale și trecătoare în zonele joase, în timp ce la altitudini mari va sufla tare din a doua parte a nopții. Temperaturile maxime se vor încadra în marea lor majoritate între 13 și 21 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -1 și 9 grade. În zonele depresionare se va forma brumă, iar la începutul și sfârșitul intervalului este posibil să se formeze ceață pe arii restrânse.

București. Vremea va continua să fie caldă, cu o maximă de aproximativ 18 grade, dar pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare și o probabilitate moderată pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, iar minima va fi de 5…7 grade.