Prognoza meteo 24 noiembrie. Vreme rece cu ninsori la munte, ploi şi burniţă în rest

Temperaturile au scăzut foarte mult în România în ultimele zile, iar vremea se menţine rece. Potrivit ANM, la munte va continua să ningă, în zonele joase din sud şi est va ploua.

23 nov. 2021, 16:00
Prognoza meteo 24 noiembrie. Vreme rece cu ninsori la munte, ploi şi burniţă în rest

Prognoza meteo 24 noiembrie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul teritoriului, unde izolat va ploua sau va burnița. În Carpații Orientali și Meridionali pe suprafețe mici vor fi precipitații slabe mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la începutul nopții pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 și 6 grade. În zonele joase de relief, pe arii restrânse, se va semnala ceață.

București. Cerul va avea înnorări, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 2 grade.

Prognoza meteo 24 noiembrie – MIERCURI

Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile sudice și estice. Izolat vor fi posibile ploi slabe sau burnițe, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări noaptea în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 10 grade, iar cele minime, în general, între -7 și 3 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

București. Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimă de -1…0 grade, mai scăzută în zona preorășenească, potrivit ANM.

Prognoza meteo JOI

În cea mai mare parte a ţării, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-estul și sud-vestul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi în zona Carpaților Meridionali, cu viteze mai mari în cursul nopţii, iar local și temporar şi în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 11 grade, iar cele minime între -9…-8 grade în depresiunile Carpaților Orientali şi 6…7 grade în sudul Banatului şi pe litoral. În zonele joase de relief, dimineața și noaptea, cu totul izolat se va semnala ceață.

București. Valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -2…1 grad.

Prognoza meteo VINERI

Valorile termice vor fi în creştere uşoară în majoritatea regiunilor şi se vor situa peste cele normale la această dată; excepţie va face sud-vestul țării, unde ziua, vremea va fi relativ rece. Cerul se va înnora treptat în cea mai mare parte a teritoritului și va ploua în Banat, Crișana, Maramures, în cea mai mare parte a Olteniei, Transilvaniei și Dobrogei și pe arii restrânse în rest. În zona montană, la peste 1700 m altitudine, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări pe creste, în special pe cele ale Carpaților Meridionali, unde va sufla cu viteze de peste 80…90 km/h. Local și temporar intensificări ale vântului vor mai fi și în Banat, Crișana, Moldova și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 9 grade. Mai ales dimineața, pe alocuri vor fi condiții de ceață.

București. Vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre orele serii, când vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 11 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Ploi şi vreme rece în următoarele zile. Lapoviţă şi ninsori în mai multe regiuni la început de decembrie

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice diurne vor continua să crească în regiunile extracarpatice, devenind cu mult mai ridicate decât cele normale pentru ultima decadă a lunii noiembrie. În restul teritoriului acestea vor fi apropiate de cele din ziua precedentă, ușor mai coborâte în nord-vest. Cerul va fi temporar noros, iar mai ales în jumătatea vestică va ploua, în general slab cantitativ. La munte vor fi posibile ziua precipitații mixte în nordul Carpaților Orientali, în rest vor predomina ploile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 9 grade.

București. Vremea va continua să se încălzească, astfel că temperatura maximă va fi de 14…15 grade. Cerul va avea unele înnorări, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 2…5 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO IARNA 2021-2022: Când vin ninsori, viscol şi ger de -30 de grade. Vortexul a apărut la polul Nord