PROGNOZA METEO 24 septembrie. Vremea se încălzeşte în ultimul weekend al lunii, duminică ne apropiem de 30 de grade

După o săptămână înnorată şi friguroasă, vremea începe să se încălzească şi chiar va depăşi normele climatologice ale perioadei.

23 sept. 2021, 15:44
PROGNOZA METEO 24 septembrie. Vremea se încălzeşte în ultimul weekend al lunii, duminică ne apropiem de 30 de grade

PROGNOZA METEO 24 septembrie. Vineri, vremea va fi vântoasă și deși valorile termice vor crește față de intervalul precedent, va fi încă răcoare în nord şi în centru, iar în orele dimineţilor în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi temporare mai ales în prima parte a intervalului în nordul, centrul și estul țării. Vântul va continua să sufle tare la munte, cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h la altitudini de peste 1700 m, dar cu precădere ziua va avea intensificări şi în restul teritoriului, local cu viteze în general de 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade. Pe spaţii mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

La Bucureşti, vineri, valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, însă dimineţile vor fi încă răcoroase. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea temporar intensificări, cu rafale în general de 45…50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Sâmbătă, vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în regiunile nord-vestice, însă șansele de ploaie vor fi destul de reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade în estul Transilvaniei și 28 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 4 și 14 grade. Pe suprafețe mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

Şi la Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade, mai scăzută în zona periurbană, unde vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi Alertă meteo: Vreme extrem de rece şi vânt puternic, Cod Galben la munte până vineri noapte

Duminică, vremea se va menține predominant frumoasă, iar valorile termice se vor situa ușor peste normele caracteristice perioadei, cu precădere în sudul și vestul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de nord-est a teritoriului, unde izolat se vor semnala burnițe sau ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în zona montană. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 21 și 29 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 grade în depresiuni și 17 grade pe litoral. Pe suprafețe mici, dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţă.

La Bucureşti, dumnică, vremea se va menține frumoasă, cu valori termice ce se vor situa ușor peste normele caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 12…15 grade.

Luni, valorile termice vor marca o scădere ușoară în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări și va ploua în jumătatea de sud-vest a teritoriului și pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare seara și noaptea. Vor fi mai ales averse și trecător se vor semnala descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi pe alocuri în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade. Pe suprafețe mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

La Bucureşti, luni, vremea va fi normală sub aspect termic. Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată spre seară și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade, transmite ANM.

Citeşte şi Prognoza meteo 20 septembrie – 3 octombrie. Val de frig peste toată ţara. Temperaturile scad şi cu 10 grade. La munte se anunţă ninsori