Prognoza meteo 25 aprilie 2022. Vreme deosebit de caldă în a doua zi de Paști. Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă. De joi, se va înnora, iar temperaturile vor scădea.

24 apr. 2022, 16:16
Prognoza meteo 25 aprilie 2022. Vreme deosebit de caldă în a doua zi de Paști. Temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei

Prognoza meteo 25 aprilie 2022. La noapte, în țară, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi pe arii mai restrânse în Oltenia, nord-vestul Munteniei şi nordul Moldovei, unde vor fi perioade cu intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii, averse şi pe alocuri descãrcãri electrice. Izolat va fi grindinã, iar cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp. Temperaturile minime se vor încadra între 4 şi 12 grade. Spre dimineaţã, pe spaţii mici se va forma ceaţã.

În București, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 10…12 grade.

Prognoza meteo 25 aprilie 2022

În țară, valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei în regiunile intracarpatice şi pe litoral, iar în rest se vor menţine mai ridicate decât acestea. Pe parcursul zilei vremea va fi în general instabilã şi se vor semnala averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului pe arii relativ extinse în jumãtatea de nord a ţãrii, în zonele de deal şi de munte şi pe alocuri în restul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi izolat va cãdea grindinã.

Noaptea cerul se va degaja treptat, ploi vor mai fi cu totul izolat în regiunile nordice, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în deltã şi 27 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 12 grade. Izolat se va forma ceaţã.

În București, vremea se va menţine deosebit de caldã. În orele dupã-amiezii şi ale serii probabilitatea pentru manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice va fi în creştere. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice şi posibil intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În rest, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade.

Prognoza meteo 26 aprilie 2022

În țară, vremea va fi caldã în cea mai mare parte a ţãrii şi uşor instabilã. Cerul va fi variabil, iar cu o probabilitate mai mare dupã-amiaza şi seara, local în zonele montane şi submontane, în centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice -înnorãri temporar accentuate, averse şi pe alocuri descãrcãri electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, iar noaptea şi în nord-estul Munteniei, dar posibil şi de scurtã duratã asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 13 grade.

În București, vremea va fi în continuare deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, mai mult senin în primele ore ale zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade.

Prognoza meteo 27 aprilie 2022

În țară, vremea se va menţine caldã, local deosebit de caldã în regiunile extracarpatice, dar va deveni în general instabilã. Instabilitatea atmosfericã se va accentua din a doua parte a zilei în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţãrii, precum şi la deal şi la munte, iar din orele serii şi în restul zonelor şi se va manifesta prin accentuarea înnorãrilor, averse şi local descãrcãri electrice.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã pe arii în general restrânse vor fi însemnate şi izolat vor fi cãderi de grindinã. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri temporare la munte, dar şi asociate manifestãrilor de instabilitate atmosfericã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade.

În București, vremea se va menţine deosebit de caldã, dar gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere. Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, apoi din orele serii vor fi perioade cu manifestãri specifice instabilitãţii atmosferice, respectiv înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã de 10…12 grade.

Prognoza meteo 28 aprilie 2022

În țară, cerul va fi mai mult noros şi va ploua, ziua în majoritatea regiunilor, iar în a doua parte a intervalului pe arii relativ extinse în regiunile extracarpatice şi izolat în centru. Vor fi mai ales averse, pe arii restrânse însoţite de descãrcãri electrice, iar cantitãţile de apã, izolat vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, şi pe arii restrânse ziua îndeosebi în vest, sud-vest şi centru, iar noaptea în sud.

Temperaturile maxime, în scãdere faţã de ziua anterioarã, se vor situa în jurul celor normale şi vor fi cuprinse în general între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 2 şi 11 grade.

În București, vremea va fi închisã şi se va rãci. Va ploua în cea mai mare parte a intervalului, iar vântul va sufla slab şi moderat cu uşoare intensificãri noaptea. Temperatura maximã va fi de 17…18 grade, iar cea minimã de 9…10 grade.

Prognoza meteo 29, 30 aprilie, 1 mai 2022

În țară, valorile de temperaturã vor creşte treptat din a doua zi a intervalului, iar probabilitatea pentru ploi va fi mai mare la început în sud şi centru, apoi îndeosebi în vest şi sud-vest.

În București, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale perioadei, iar probabilitatea pentru ploi va fi mai mare la începutul intervalului.