Prognoza meteo 25 decembrie. Crăciun cu temperaturi de Paşte în sudul şi estul ţării, ninsori şi viscol la munte şi în nordul ţării

Vremea se va încălzi în sudul României, temperaturile vor urca de Crăciun până la 13...14 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei. În Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. În schimb, la munte și în jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile.

24 dec. 2021, 14:51
Prognoza meteo 25 decembrie. Crăciun cu temperaturi de Paşte în sudul şi estul ţării, ninsori şi viscol la munte şi în nordul ţării

Prognoza meteo 25 decembrie. La noapte, în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp. În Carpații Orientali, Munții Apuseni și vestul Carpaților Meridionali, la altitudini în general de peste 1700 m, local va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat nou și consistent de zăpadă. În restul teritoriului cerul va avea înnorări temporare și doar izolat va ploua slab. Pe arii restrânse vor mai fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de peste 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, în special în sud, sud-est și centru, cu viteze în general de 40…45 km/h. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât în noaptea precedentă, vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade. Izolat se va forma ceață.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge viteze de până la 40…45 km/h. Temperatura minimă mult mai ridicată comparativ cu noaptea precedentă, va fi de 1…3 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo cod portocaliu de ninsori şi viscol în Ajun de Crăciun

Prognoza meteo 25 decembrie – SAMBATA

De Crăciun vremea va continua să se încălzească, devenind mult mai caldă decât în mod normal la această dată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud-vest și sud. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei şi 13…14 grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime, în general, între -4 şi 6 grade. În Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie. În aceste regiuni cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și în cea montană, la altitudini sub 1600 m unde va determina topirea stratului de zăpadă. În zona montană înaltă, la altitudini în general de peste 1700 m, iar seara și noaptea și în jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse în special în nord-est se va semnala polei. În regiunile sudice și sud-estice înnorările vor fi temporare, iar ploile izolate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, cu rafale de 60…80 km/h, spulberând zăpada, iar trecător și pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat se va semnala ceață.

București. Vremea va continua să se încălzească, valorile termice urmând a se situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadă a lunii decembrie. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar minima de 1…2 grade. Cerul va fi temporar noros, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări pe parcursul zilei, potrivit ANM.

Citeşte şi: Cum vor circula metrourile, tramvaiele şi autobuzele de Sărbători 2021. Program special pentru Crăciun şi Revelion

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi în general închisă și se va răci față de ziua precedentă, chiar accentuat în regiunile estice și sud-estice. Temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar cantitățile de apă vor mai depăși izolat 15…20 l/mp. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Moldova și în zona montană înaltă, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi și lapoviță. Pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia și în Crișana. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale mai ales în a doua parte a intervalului pe crestele montane ale Carpaților Meridionali și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade, mai scăzute în nordul și centrul Moldovei, spre -4…-2 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 5 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață.

București. Vremea va fi predominant închisă și se va răci față de ziua precedentă. Temporar vor fi precipitații sub formă de ploaie și burniță, iar mai ales spre seară și noaptea vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.

Prognoza meteo LUNI

Vremea se va menține închisă. Îndeosebi pe parcursul zilei, pe arii relativ extinse vor fi precipitații în general moderate cantitativ. În jumătatea de nord a Moldovei și în zona montană înaltă va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor fi mai ales ploi și lapoviță. Îndeosebi în prima parte a zilei pe alocuri vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar pe parcursul zilei și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 9 grade, mai scăzute în Moldova, spre -3…-2 grade, dar și mai ridicate în sudul litoralului spre 12…13 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 5 grade. Local, mai ales spre sfârșitul intervalului se va semnala ceață.

București. Vremea se va menține închisă. Temporar va ploua slab, iar mai ales în prima parte a zilei vor mai fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2…4 grade, iar cea minimă va fi de 0…1 grad. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi în continuare predominant închisă, iar în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei perioade. Temporar vor mai fi precipitații slabe, mai ales ploi, pe alocuri în sud și sud-est și izolat în rest. În zona montană, pe arii restrânse se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor mai fi condiții de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 şi 9 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade. Îndeosebi dimineața și noaptea, local se va semnala ceață.

București. Vremea va fi în continuare predominant închisă, iar valorile termice se vor situa peste mediile multianuale. Trecător va mai ploua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.