Prognoza meteo 25 februarie. Vremea dă semne de încălzire, dar vor mai fi ploi

Vremea se mai încălzeşte faţă de zilele precedente. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade.

24 feb. 2022, 15:43
Prognoza meteo 25 februarie. Vremea dă semne de încălzire, dar vor mai fi ploi

Prognoza meteo 25 februarie. La noapte, cerul va avea unele înnorări la începutul nopții în estul și sud-estul țării, unde trecător și izolat vor fi precipitații slabe, în special sub formă de ploaie, iar la munte predominant ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin, iar din a doua parte a nopții în vest, nord-vest va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa în general între -10 şi 2 grade. Spre dimineață izolat se va forma ceaţă.

București. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -5…-2 grade.

Prognoza meteo 25 februarie VINERI

Valorile termice diurne, în creştere uşoară faţă de intervalul anterior în cea mai mare parte a țării, vor fi mai ridicate decât cele specifice datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării, iar cu o probabilitate mai ridicată noaptea izolat vor fi precipitații slabe, mai ales ploi în zonele joase de relief și predominant ninsori la munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 și 3 grade, cu valori mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -10…-8 grade.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa cu mult peste valoarea normală a datei și va fi de 12…13 grade, iar cea minimă va fi cuprinsă între -3 și 0 grade, potrivit ANM.

Prognoza meteo SAMBATA

Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a țării și temporar se vor semnala precipitații slabe, pe arii relativ extinse în sud-vest și centru, local în vest și izolat în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în zona montană, ploi în zonele joase de relief și doar trecător prin Transilvania vor fi precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar local și temporar și în regiunile estice, sudice și vestice. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară, se vor încadra între 4 și 13 grade, iar cele minime între -5 și 5 grade. Izolat se va forma ceață.

București

Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales noaptea, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

Citeşte şi: Toți românii trebuie să aibă grijă la FACTURI! Furnizorul de gaze poate cere înapoi compensarea acordată în facturile trecute!

Prognoza meteo DUMINICA

În Țară

Valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale pentru sfârşit de februarie în majoritatea zonelor, iar noaptea va fi mai rece decât precedentele; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 11 grade, iar cele minime între -6 și 2 grade. Cerul va avea înnorări; în nord-estul ţării şi în regiunile vestice şi sud-vestice se vor semnala precipitaţii locale sub formă de ploaie, lapoviţă şi, mai ales în zonele deluroase, ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile. În a doua parte a nopţii, probabilitatea pentru precipitaţii mixte va creşte în extremitatea de sud-sud-est a teritoriului. Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, în sud şi în sud-est, cu viteze în general de 50…55 km/h, mai mari în a doua parte a intervalului pe litoral şi zona Carpaţilor de Curbură. Izolat se va forma ceaţă.

București

Valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent, iar cerul va fi mai mult noros. În a doua parte a nopţii va creşte probabilitatea pentru precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări de 40…50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 8 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.

Prognoza meteo LUNI

În Țară

În cea mai mare parte a ţării, vremea va fi închisă şi se va răci accentuat, iar aria precipitaţiilor va fi în extindere în sud, în est şi în centru. În Oltenia, Banat şi pe litoral aceastea vor fi mixte, iar în rest va creşte probabilitatea de a predomina ninsorile, pe alocuri moderate cantitativ. În nord-vestul teritoriului, valorile termice diurne vor fi comparabile cu cele din ziua anterioară, iar condiţiile de precipitaţii vor fi reduse. Vântul va prezenta intensificări în regiunile din jumătatea de est a ţării şi la munte, cu vitezele cele mai mari în partea de sud-est, în special pe litoral, amplificând senzaţia de frig, iar în celelalte zone va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 7 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade.

București

Vremea va fi în general închisă şi se va răci accentuat, iar vântul intens (cu rafale în general de 40…50 km/h) va amplifica senzaţia de frig. Cerul va fi înnorat şi, în mare parte a intervalului, se vor semnala precipitaţii, cu probabilitate mare de a fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperatura maximă va fi de 2…3 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.