Prognoza meteo 25 ianuarie. Ninsori şi viscol la munte, ploi în restul ţării în următoarele ore

Ninsorile şi viscolul revin în România după vremea de primăvară. Vântul va sufla cu putere pe parcursul zilei. Ninsori se vor semnala în regiunile intracarpatice, iar în rest va ploua. Luni noapte, ninsorile se extind Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 12 grade, cel mai cald în Dobrogea.

24 ian. 2021, 20:27
Prognoza meteo 25 ianuarie. Ninsori şi viscol la munte, ploi în restul ţării în următoarele ore
Prognoza meteo 25 ianuarie. Ninsori şi viscol la munte, ploi în restul ţării în următoarele ore

Prognoza meteo 25 ianuarie. La noapte înnorările se vor accentua treptat în cea mai mare parte a țării. Va ploua în . Banat, Crișana, Maramureș și Oltenia, local în Transilvania și Muntenia și izolat în rest, iar spre dimineață în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. În Carpații Occidentali și în cei Meridionali, la altitudini de peste 1800 m, va ninge moderat cantitativ (10…20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu viteze în general de 80…90 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 100…120 km/h, ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 m. Și în Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -5 și 7 grade, cu cele mai scăzute valori în estul Transilvaniei.

Prognoza meteo 25 ianuarie. La noapte în Bucureşti cerul va avea înnorări și îndeosebi spre dimineață va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minima va fi de 3…5 grade, potrivit ANM.

Prognoza meteo 25 ianuarie. Luni vremea va fi vântoasă pe parcursul zilei în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte, precum și în regiunile nord-vestice, centrale, sudice și sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăși 55…65 de km/h și izolat 70 km/h. În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăși 80…100 km/h. Noaptea, vântul va slăbi semnificativ în intensitate, dar în zona Carpaților Orientali, la altitudini mari se vor mai depăși viteze de 80 km/h, precum și estul și sud-estul țării, unde local rafalele vor mai atinge viteze în general de 45…50 km/h. Cerul va avea înnorări în general persistente și temporar, pe arii relativ extinse vor fi precipitații. Ziua, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în regiunile intracarpatice și doar ploi în sud și est, iar noaptea vor predomina ninsorile în sud-vest, centru și pe spații mai mici în rest, în timp ce în sud vor fi și lapoviță și ploi și condiții de polei. La munte, temporar va ninge. Temperaturile maxime, în scădere față de ziua anterioară, se vor încadra între 0…2 grade în depresiuni și 10…12 grade în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 2 grade.

Prognoza meteo 25 ianuarie. În Bucureşti vremea se va răci, însă valorile termice vor fi în continuare mai mari decât mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi temporar noros și îndeosebi în prima parte a zilei va ploua slab. Spre sfârșitul nopții de luni spre marți va crește probabilitatea pentru precipitații slabe mixte. Vântul se va intensifica treptat, după-amiaza și seara, când va atinge la rafală viteze în jurul a 55 km/h, apoi va slăbi semnificativ în intensitate. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -2…0 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD PORTOCALIU de ninsori viscolite în următoarele ore la munte. Ploi în restul ţării

Prognoza meteo  MARTI

Vremea va continua să se răcească, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice se vor situa în jurul celor normale perioadei. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor fi precipitații. Va ninge, ziua, local la munte și în jumătatea de nord a teritoriului, iar în sud-est vor fi mai ales lapoviță și ploaie, exceptând noaptea când vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, iar temporar, în prima parte a intervalului în sud-vest, apoi în sud-est, cu viteze mai mari pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 1 și 7 grade, iar cele minime, vor fi cuprinse, între -6 și 1 grad.

BUCUREȘTI. Vremea va fi închisă și va continua să se răcească. Temporar se vor semnala precipitații, sub formă de lapoviță șiploaie – ziua și predominant ninsoare – în cursul nopții. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade.

Prognoza meteo MIERCURI

Cerul va fi mai mult noros și temporar, va ninge, ziua în sud-est și local la munte, iar noaptea, pe arii restrânse în regiunile intracarpatice. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în estul și sud-estul teritoriului, dar local ziua și în sud-vest, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali și pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 4 grade, iar cele minime între -8 și -1 grad.

BUCUREȘTI Vremea se va menține închisă și temporar, pe parcursul zilei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade.

Prognoza meteo JOI

Cerul va fi mai mult noros. Temporar va ninge, pe spații mici – ziua și pe arii relativ extinse – noaptea în regiunile intracarpatice și la munte și doar izolat în restul teritoriului. Spre sfârșitul intervalului în vestul țării vor fi posibile precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului local în sudul, centrul și estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 4 grade, iar cele minime în general între -10 și 0 grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi temporar noros, iar în cursul nopții vor fi condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări ziua. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade.


loading...