Prognoza meteo 25 iulie – 7 august. Valul de caldură se intensifică, dar va ploua aproape în fiecare zi

Administraţia Naţională de de Meteorologie a anunţat cum va fi vremea în intervalul 25 iulie - 7 august.

25 iul. 2022, 12:33
Prognoza meteo 25 iulie – 7 august. Valul de caldură se intensifică, dar va ploua aproape în fiecare zi

Prognoza meteo 25 iulie – 7 august în BANAT

Până spre finalul primei săptămâni va fi caniculă aproape în fiecare zi, iar media maximelor termice se va situa în general între 34 și 37 de grade. Totodată, minimele termice vor fi în medie între 16 și 20 de grade. În intervalul 31 iulie – 2 august valorile de temperatură vor scădea astfel că maximele termice vor avea o medie ce se va situa între 28 și 30 de grade, iar minimele termice între 15 și 18 grade. În zilele care vor urma se va încălzi din nou, în medie
cu 4…5 grade maximele și cu 2…3 grade minimele.

Ploi de scurtă durată și izolate vor fi posibile în fiecare zi. Excepție va face finalul lunii iulie, când pe arii extinse se vor semnala averse, posibil și cu caracter torențial.

Citeşte şi: Elena Mateescu anunţă fenomene extreme în zilele următoare: Nopţi tropicale şi furtuni violente

Prognoza meteo 25 iulie – 7 august în CRIŞANA

Până în data de 30 iulie valorile termice se vor menține ridicate, astfel că media maximelor va avea variații între 32 și 36 de grade, iar a minimelor între 15 și 18 grade. În intervalul 31 iulie – 2 august media temperaturilor va scădea, cu aproximativ 4…5 grade a maximelor și cu aproximativ 2 grade a minimelor. Ulterior se va încălzi din nou, iar în ultimele zile ale intervalului maximele termice vor fi în medie de 31…33 de grade, iar minimele termice vor avea o medie de 15…17 grade.
Ploi de scurtă durată și izolate vor fi posibile în fiecare zi. Excepție va face finalul lunii iulie, când pe arii extinse se vor semnala averse, posibil și cu caracter torențial, potrivit ANM.

Prognoza meteo 25 iulie – 7 august în TRANSILVANIA

Intervalul cu cele mai ridicate valori termice va fi cel cuprins între 25 și 30 iulie, când media maximelor termice se va situa între 30 și 34 de grade, iar a minimelor în general între 14 și 17 grade. Între 31 iulie și 3 august temperaturile vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare, în medie cu 4…5 grade maximele și cu aproximativ 3 grade minimele. Ulterior, maximele termice vor fi din nou în creștere, dar minimele nu vor avea variații importante. Vor fi posibile averse aproape zilnic, în general pe suprafețe mici și slabe cantitativ, exceptând ziua de 27 iulie, dar și finalul lunii iulie și începutul lunii august, când probabilitatea ca acestea să apară pe arii mai extinse și să aibă și caracter torențial va fi mai ridicată.

 

Prognoza meteo 25 iulie – 7 august în MARAMUREŞ

Până spre finalul primei săptămâni media maximelor termice va avea variații între 30 și 34 de grade, iar a minimelor în general între 15 și 17 grade. În zilele care vor urma temperaturile vor fi în medie mai scăzute decât în intervalul anterior, astfel că maximele se vor situa între 27 și 32 de grade, iar minimele între 13 și 15 grade.

Ploi de scurtă durată și pe suprafețe mici vor fi posibile aproape în fiecare zi. Excepție va face finalul lunii iulie și primele zile din luna august, când probabilitatea pentru averse pe arii extinse și cu caracter torențial va fi în creștere.

 

Prognoza meteo 25 iulie – 7 august în MOLDOVA

Între 25 și 30 iulie valorile de temperatură se vor menține ridicate, media maximelor urmând a se situa între 30 și 34 de grade, iar a minimelor între 15 și 19 grade. În următoarele 3 zile se va resimți o scădere de temperatură cu 4…5 grade la maxime și cu 2…3 grade la minime. În zilele care vor urma se va încălzi din nou, astfel că maximele termice vor atinge în medie 31…32 de grade, iar minimele 17…18 grade.
Ploi de scurtă durată și pe suprafețe mici vor fi posibile aproape în fiecare zi. Excepție va face ziua de 27 iulie, dar mai ales finalul lunii iulie și primele zile din luna august, când probabilitatea pentru averse pe arii extinse și cu caracter torențial va fi în creștere.

 

Prognoza meteo 25 iulie – 7 august în DOBROGEA

Pe tot parcursul intervalului de prognoză valorile termice nu vor avea variații semnificative, astfel că, în general, media maximelor se va situa între 29 și 31 de grade, iar minimele între 19 și 21 de grade. Doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în zilele de 27 și 28 iulie, precum și între 31 iulie și 3 august.

Citeşte şi: Canicula se prelungeşte, dar vor fi şi furtuni. Vor fi temperaturi de peste 40 de grade

 

Prognoza meteo 25 iulie – 7 august în MUNTENIA

În prima săptămână va fi caniculă aproape în fiecare zi, iar media maximelor termice se va situa în general între 34 și 37 de grade. Totodată, minimele termice vor fi în medie între 18 și 20 de grade. În intervalul 31 iulie – 3 august valorile de temperatură vor scădea astfel că maximele termice vor avea o medie ce se va situa între 29 și 33 de grade, iar minimele termice între 17 și 19 grade. În zilele care vor urma se va încălzi din nou, în medie cu 3…4 grade maximele și cu 1…2 grade minimele.
Ploi de scurtă durată si izolate vor fi posibile aproape în fiecare zi. Excepție va face finalul lunii iulie și începutul lunii august, când va crește probabilitatea pentru averse pe arii extinse și posibil cu caracter torențial.

 

Prognoza meteo 25 iulie – 7 august în OLTENIA

Valul de căldură va persista până spre sfârșitul primei săptămâni, iar maximele termice se vor situa în medie, în jurul a 35 de grade, în timp ce media minimelor va fi de 18…20 de grade. În următoarele 3 zile regimul termic va fi în scădere, apoi se va încălzi din nou, astfel încât în ultimele zile de prognoză media maximelor termice va tinde spre 34…35 de grade, iar a minimelor spre 18 grade.
Probabilitatea mai mare pentru averse va fi în ultimele zile ale lunii iulie și în primele zile din luna august.

LA MUNTE

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, în general, media maximelor termice se va situa între 19 și 23 de grade, iar a minimelor între 10 și 14 grade. Vor fi intervale cu averse în fiecare zi, dar pe arii mai extinse și posibil cu caracter
torențial, se vor înregistra în intervalul 27 iulie – 3 august.