Prognoza meteo 26 mai. Ploi torenţiale şi vijelii în mare parte din ţară

După temperaturile ridicate din ultimele zile, vremea se schimbă radical. Meteorologii anunţă ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii. Pe alocuri vor fi posibile şi căderi de grindină.

25 mai 2021, 16:51
Prognoza meteo 26 mai. Ploi torenţiale şi vijelii în mare parte din ţară

Prognoza meteo 26 mai.

La noapte, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în sud-vest, centru, nord și nord-est, local în sud și izolat în rest. Ploile vor avea și caracter torențial și izolat se va semnala grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în zonele montane. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari în Carpații Meridionali, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h la altitudinile mari, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 16 grade. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va avea înnorări și cu o probabilitate mai mare din a doua parte a nopții vor fi intervale de timp cu averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 14 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo COD GALBEN: Furtuni puternice în mare parte din ţară din această după-amiază

 

Prognoza meteo 26 mai. MIERCURI

În sudul, estul și parțial în centrul țării vremea va fi instabilă; vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe alocuri vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…35 l/mp. În restul teritoriului vremea va fi frumosă, cu cer variabil și doar izolat se vor semnala ploi de scurtă durată. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia și Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceaţă, mai ales pe litoral.

București. Vremea va fi instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate și mai ales în a doua parte a zilei și noaptea vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vreme de vară, dar şi ploi şi vijelii la final de mai. Cum va fi vremea la început de iunie

 

Prognoza meteo JOI

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă din an, dar în sudul, centrul şi estul ţării vremea va fi în general instabilă. În sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Moldova, în cea mai mare parte a Transilvaniei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali vor fi înnorări temporar accentuate şi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului; pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp, în special la munte, izolat va cădea grindină şi vor fi posibile vijelii. În regiunile vestice şi nord-vestice şi în extremitatea de sud-est, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile pe spaţii mici. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

București. Vremea se va menține instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări și temporar vor fi intervale cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi instabilă şi răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi pe arii extinse, în majoritatea zonelor, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, vor fi frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local peste 30…40 l/mp, în special în jumătatea de est a teritoriului. Vântul se va intensifica temporar în toată ţara, la munte rafalele vor depăşi 80…90 km/h (îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali), iar în celelalte zone vor fi viteze în general de 45…55 km/h şi izolat, mai ales sud-vest, posibil peste 60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade.

București. Vremea se va menţine instabilă şi răcoroasă. Vor fi înnorări, va ploua moderat cantitativ în mare parte a intervalului şi vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 12…13 grade.

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi în general instabilă şi se va menţine răcoroasă în cea mai mare parte a ţării. În vest, nord-vest şi centru, în zonele de deal şi de munte, iar noaptea cu precădere în regiunile sud-vestice, temporar înnorările vor fi accentuate şi pe arii extinse se vor semnala averse şi descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra local cantităţi de apă însemnate şi izolat va cădea grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi pe areale restrânse. Vântul va avea intensificări locale şi temporare în majoritatea zonelor, în special la munte şi în regiunile estice, dar de scurtă durată şi în celelalte zone, asociat ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade.

București. Vremea va fi uşor instabilă. Cerul va fi temporar noros şi vor fi posibile averse în general slabe. Vântul va sufla moderat, trecător cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade.