Prognoza meteo 26 decembrie. Temperaturi de primăvară în a doua zi de Crăciun. De miercuri, revine peisajul de iarnă

În a doua zi de Crăciun, vremea va fi deosebit de caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 18 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri şi pe suprafeţe mici ploi slabe, în jumãtatea de nord a ţãrii şi în zona montanã. La munte, trecãtor vor fi şi ninsori slabe, iar vântul va prezenta intensificãri la munte.

25 dec. 2023, 18:53
Prognoza meteo 26 decembrie. Temperaturi de primăvară în a doua zi de Crăciun. De miercuri, revine peisajul de iarnă

Prognoza meteo 26 decembrie. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorãri şi pe arii restrânse ploi slabe în nord-vestul, nordul şi centrul ţãrii. Pe crestele montane vor fi posibile fulguieli. Vântul va mai prezenta intensificãri la munte, în special la altitudini mari, unde la rafalã se vor depãşi 80…90 km/h, dar pe alocuri şi la viteze mai mici şi în restul teritoriului. Temperaturile minime, mult mai ridicate decât în mod obişnuit la aceastã datã, se vor situa între 0 şi 9 grade. Local în regiunile intracarpatice şi izolat în rest, se va forma ceaţã.

În BUCURESTI, temperatura minimã, mai ridicatã decât în mod normal la aceastã datã, va fi de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, potrivit ANM.

Citește și: S-a dezlănțuit urgia chiar de Crăciun! Cod portocaliu de vânt și frig în mai multe zone din România. Avertismentul transmis de ANM

 

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii decembrie. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri şi pe suprafeţe mici ploi slabe, în jumãtatea de nord a ţãrii şi în zona montanã. Pe creste, în special ale Carpaţilor Orientali, trecãtor vor fi şi ninsori slabe. Vântul va prezenta intensificãri la munte, îndeosebi la altitudini mari, unde la rafalã se vor depãşi 80…90 km/h, dar izolat şi la viteze mai mici şi în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade. Se va semnala ceaţã, mai ales dimineaţa şi noaptea, local în regiunile intracarpatice şi pe arii restrânse în restul teritoriului.

BUCURESTI. Vremea va fi deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii decembrie, cu o temperaturã maximã de 16…17 grade şi o minimã de 3…5 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

Citește și: Cum va fi vremea de Revelion 2024. Prognoza meteorologilor pentru următoarele două săptămâni

 

Prognoza meteo MIERCURI

Valorile termice, în scãdere faţã de intervalul anterior cu precãdere în nord şi centru, se vor situa în continuare peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, în prima parte a zilei în regiunile vestice, nordice şi centrale, iar noaptea în sud. Pe suprafeţe mici vor fi ploi slabe, iar pe crestele montane fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, în prima parte a intervalului cu unele intensificãri în zona montanã înaltã şi doar izolat şi la viteze mai mici în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa între -7 grade în estul Transilvaniei şi 6 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief, local se va semnala ceaţã.

BUCURESTI. Valorile termice se vor situa peste normalul perioadei. Temperatura maximã va fi de 13…14 grade, iar cea minimã de 0…2 grade. Cerul va fi variabil. Dimineaţa, dar mai ales noaptea se va forma nebulozitate joasã stratiformã sau ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

 

Prognoza meteo JOI
Valorile termice se vor menţine peste cele normale perioadei. Cerul va fi variabil, exceptând zonele joase de relief din sudul şi estul ţãrii, unde local mai ales în prima parte a zilei şi din nou noaptea va fi nebulozitate joasã sau ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în a doua parte a intervalului la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 13 grade, iar cele minime se vor situa între -3 şi 7 grade, mai scãzute în depresiuni.

BUCURESTI. Temperaturile vor fi în continuare mai mari decât cele specifice perioadei. Astfel, maxima va fi de 11…12 grade, iar minima de 1…2 grade. Cerul va fi variabil, cu nebulozitate joasã sau ceaţã în prima parte a zilei şi din nou noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

 

Prognoza meteo VINERI

Regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior, valori mai mari decât cele normale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare ziua, la munte şi în nord-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 14 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 4 grade. Dimineaţa şi noaptea, local în regiunile extracarpatice va fi nebulozitate joasã sau ceaţã.

BUCURESTI. Regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior, valori în continuare mai mari decât cele normale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade. Dimineaţa şi noaptea va fi nebulozitate joasã sau ceaţã.