Prognoza meteo 26 februarie. Început călduros de săptămână. Maxima zilei este de 20 de grade

Vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit spre sfârşitul lunii februarie, deşi valorile termice din timpul nopţii vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior în jumãtatea de est a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în zonele montane şi submontane, în extremitatea sud-vesticã şi cea de nord-est, dar numai izolat vor fi ploi slabe.

25 feb. 2024, 14:43
Prognoza meteo 26 februarie. Început călduros de săptămână. Maxima zilei este de 20 de grade

LA NOAPTE

TARA
Valorile termice vor fi în continuare semnificativ mai ridicate faţã de normele perioadei, astfel cã minimele se vor încadra între 0…2 grade în estul Transilvaniei şi 9…10 grade izolat în Banat şi Crişana. Înnorãrile vor fi persistente în Moldova, unde pe alocuri va ploua. În restul ţãrii, cerul va fi temporar noros şi ploi izolate se vor semnala în sudul Banatului, în Oltenia şi nordul Munteniei, iar în Carpaţii Meridionali vor predomina ploile. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu uşoare intensificãri la munte, în sudul Banatului şi trecãtor în Moldova. Pe areale restrânse, mai ales în sud şi în centru, se va forma ceaţã.

BUCURESTI
Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate faţã de cele normale în aceastã perioadã, cu o minimã de 5…7 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

LUNI

TARA
Vremea se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit spre sfârşitul lunii februarie, deşi valorile termice din timpul nopţii vor fi în scãdere faţã de intervalul anterior în jumãtatea de est a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în zonele montane şi submontane, în extremitatea sud-vesticã şi cea de nord-est, dar numai izolat vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane, în Banat şi trecãtor în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între 10…12 grade pe litoral şi în jurul a 20 de grade în Crişana şi sudul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 0 şi 8 grade, mai scãzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre -3 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest. În cursul nopţii, cu probabilitate mai mare în sudul extrem şi în sud-est, pe alocuri se vor forma nori joşi sau ceaţã.

BUCURESTI
Valorile termice, cu precãdere cele diurne, vor fi mult mai ridicate decât normele finalului de februarie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximã va fi de 18…19 grade, iar cea minimã de 1…4 grade. La sfârşitul nopţii, vor fi condiţii pentru formarea de nori joşi şi ceaţã.

MARTI

TARA
Vremea va fi în continuare mult mai caldã decât normal în aceastã perioadã din an în aproape toatã ţara, cu precãdere în vest şi nord-vest, deşi valorile termice vor scãdea uşor în regiunile extracarpatice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8…11 grade pe litoral şi în deltã şi 20…21 de grade în zonele deluroase din vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade, mai scãzute în depresiunile din estul şi sud-estul Transilvaniei, spre -5 grade, dar şi mai ridicate în Dealurile de Vest, pânã la 9…10 grade. Cerul va fi în general variabil, însã dimineaţa şi mai ales noaptea, pe alocuri în sud şi în est, vor fi nori joşi şi ceaţã (cu probabilitate mai mare în Dobrogea unde pot persista); în a doua parte a intervalului, înnorãri temporare vor fi şi în regiunile vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale în Banat, în sudul Transilvaniei şi în dealurile Crişanei, precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali.

BUCURESTI
Valorile termice, deşi în scãdere uşoarã, vor caracteriza o vreme mult mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã. Cerul va fi variabil în mare parte a intervalului, însã în orele dimineţii şi cu probabilitate mai mare în a doua parte a nopţii vor fi nori joşi şi ceaţã. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximã va fi de 14…15 grade, iar cea minimã de 1…3 grade.

MIERCURI

TARA
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mult mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele se vor încadra între 12 şi 20 de grade, uşor mai scãzute în estul Dobrogei, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 9 grade. În zonele joase de relief din estul şi sud-estul ţãrii şi în extremitatea de sud, dimineaţa şi noaptea vor fi nebulozitate joasã şi local ceaţã, posibil persistente în Dobrogea, iar în rest cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului şi, trecãtor, în Moldova.

BUCURESTI
Vremea se va menţine deosebit de caldã pentru aceastã perioadã, astfel încât temperatura maximã va fi de 14…16 grade, iar cea minimã de 4…5 grade. În primele ore ale zilei şi noaptea vor fi nori joşi şi ceaţã, iar în restul timpului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat.