Prognoza meteo 26 martie 2023. Vreme caldă în toate regiunile țării

Vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã în toate regiunile. Pe parcursul zilei instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã îndeosebi în jumãtatea esticã a ţãrii, anunță meteorologii pentru ziua de duminică, 26 martie 2023.

25 mart. 2023, 16:15
Prognoza meteo 26 martie 2023. Vreme caldă în toate regiunile țării

Prognoza meteo 26 martie 2023, duminică, în țară

Vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã în toate regiunile. Pe parcursul zilei instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã îndeosebi în jumãtatea esticã a ţãrii, unde vor fi înnorãri, averse şi descãrcãri electrice, pe arii extinse în Dobrogea, local în Muntenia şi Moldova şi pe arii restrânse în celelalte regiuni, cu precãdere în zonele montante şi submontane. Izolat cantitãţile de apã vor depãşi 10…15 l/mp şi vor fi condiţii de grindinã. Noaptea cerul se va înnora în mare parte din ţarã, iar ploile se vor extinde treptat în regiunile vestice. La munte, în general la altitudini de peste 1700 de metri, trecãtor vor fi şi precipitaţii mixte. Vântul va prezenta intensificãri la munte, în general cu viteze de 60…80 km/h, însã în a doua parte a intervalului în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depãşi 90…100 km/h, iar în restul teritoriului va fi slab şi moderat, cu intensificãri locale şi temporare, pe timpul zilei asociate şi ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 şi 22 de grade, iar cele minime se vor situa în general între -2 şi 8 grade. În zonele depresionare se va forma brumã, iar la începutul şi sfârşitul intervalului izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo 26 martie 2023, duminică, în București

Vremea va fi caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate dimineaţã şi din nou spre dupã-amiazã când vor fi ploi de scurtã duratã. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 20…22 de grade, iar minima de 4…6 grade, posibil uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo 27 martie 2023, luni, în țară

Vremea se va menţine caldã în estul şi sud-estul ţãrii, iar în rest, valorile termice vor fi în scãdere, chiar accentuatã în vest şi nord-vest. Cerul va avea înnorãri, iar aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi ploi, ce vor avea şi caracter de aversã şi îndeosebi în sud-estul ţãrii vor fi însoţite de descãrcãri electrice şi posibil de cãderi de grindinã. La munte, ziua vor predomina ploile şi doar la altitudini mari, vor fi ninsori sau lapoviţã, apoi vor predomina ninsorile, iar pe parcursul nopţii precipitaţii mixte se vor semnala trecãtor şi în zonele mai joase de relief, cu precãdere din jumãtatea nordicã a teritoriului. Local, cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp îndeosebi la munte. Vântul va prezenta intensificãri în cea mai mare parte a ţãrii, în general cu viteze de 50…70 km/h, iar la munte, în special în zona înaltã va sufla tare cu rafale de peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scãderea vizibilitãţii în a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în Maramureş şi 23 de grade în Muntenia, iar cele minime se vor situa în general între -3 şi 7 grade. Spre sfârşitul intervalului se va produce brumã, pe arii restrânse, în regiunile intracarpatice.

Prognoza meteo 27 martie 2023, luni, în București

Vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã, dar va deveni instabilã. Cerul va prezenta înnorãri, temporar accentuate mai ales spre searã când vor fi averse, însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperaturã maximã se va va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 5…6 grade.