Prognoza meteo 26 martie. Vreme caldă în weekend, se anunţă temperaturi de 22 de grade

Meteorologii anunţă vreme frumoasă în weekend. În unele zone temperaturile vor trece de 20 de grade. În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi caldă pentru ultima decadă a lunii martie.

25 mart. 2022, 16:32
Prognoza meteo 26 martie. Vreme caldă în weekend, se anunţă temperaturi de 22 de grade

Prognoza meteo LA NOAPTE

. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 și 4 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre -9 grade. În a doua parte a intervalului se va produce brumă în centrul și în nord-estul țării și pe arii restrânse în rest.

Vremea în București. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 0…1 grad, mai scăzută în zona preorășenească spre -3 grade.

Prognoza meteo SAMBATA. În Țară. Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi, astfel că valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în toate regiunile. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, dar din orele serii se va înnora treptat în regiunile nordice şi nord-estice unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe în zonele joase, iar în nordul Carpaților Orientali, trecător, precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe parcursul zilei în zonele montane înalte, iar noaptea la altitudini mari în special în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi rafale de 80…90 km/h și în Moldova în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 12 şi 19 de grade, iar cele minime între -3 și 8 grade. Noaptea se va produce brumă, cu o probabilitate mai ridicată și pe suprafețe restrânse în centrul țării.

Vremea în București va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

Citeşte şi Alertă meteo COD GALBEN de vânt în jumătate de ţară, inclusiv la Bucureşti. Val de aer rece dinspre câmpia Rusiei

Prognoza meteo DUMINICĂ. În Țară. Vremea se va menține caldă pentru această dată în sud şi sud-vest, dar în restul ţării se va răci accentuat, astfel că valorile termice, cu precădere cele din cursul nopţii, vor deveni local mai coborâte față de cele normale pentru ultima decadă a lunii martie. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări parcursul zilei în regiunile estice şi în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în nordul Moldovei şi 22 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi de la -8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la 5…6 grade în Dealurile de Vest. Noaptea, local în nord și centru și izolat în rest se va produce brumă.

Vremea în București va fi frumoasă și caldă pentru ultima decadă a lunii martie. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 1…4 grade.

Prognoza meteo LUNI. În Țară. Vremea va fi predominant frumoasă şi caldă pentru această perioadă din an în aproape toată ţara. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 20 de grade, uşor mai mici în depresiuni şi pe litoral. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Orientali şi izolat şi trecător în estul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5…-4 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 7…8 grade în Dealurile Crişanei. În a doua parte a nopţii, se va mai produce brumă pe suprafeţe restrânse în Transilvania şi doar izolat posibil în rest.

Vremea în București se va menține frumoasă și caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.

Prognoza meteo MARTI. Vremea va fi în general frumoasă și va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul ţării unde pe alocuri va ploua şi trecătoare în zonele montane şi submontane şi în sud-estul extrem, însă cu probabilitate redusă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 21 de grade, iar cele minime între 2 și 9 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Vremea în București va deveni deosebit de caldă pentru sfârşitul lunii martie, cu o maximă a temperaturii aerului de 21…22 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 5…7 grade.

MIERCURI, JOI, VINERI

În Țară. Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării, chiar deosebit de caldă în jumătatea de sud-est. În prima parte a intervalului, local va ploua slab, cu precădere în nord şi nord-vest, apoi aria ploilor se va extinde dinspre vest şi va cuprinde majoritatea regiunilor şi pe alocuri vor fi şi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

București. Vremea va fi deosebit de caldă, iar în ultima zi va creşte probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică.

Citeşte şi Norul toxic de monoxid de carbon format în Ucraina nu ajunge în România în zilele următoare