PROGNOZA METEO 27 august. Ultimul weekend din august stă sub semnul ploilor. De vineri vremea se strică în toată ţara

Weekend-ul va fi dominat de instabilitate atmosferică în majoritatea regiunilor ţării, dar de luni vremea va începe să reintre într-un proces de stabilitate, cu valori termice apropiate datei din calendar.

26 aug. 2021, 15:25
PROGNOZA METEO 27 august. Ultimul weekend din august stă sub semnul ploilor. De vineri vremea se strică în toată ţara

PROGNOZA METEO 27 august. Vineri, în vestul, nordul și centrul țării, precum și în zona de munte, vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. În Banat, Crișana, Maramureș și, parțial, Oltenia, cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua, iar începând de după-amiază înnorările se vor accentua și în Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei, unde vor fi mai ales averse, însoțite și de descărcări electrice. Pe alocuri, vor fi cantități de apă mai însemnate (15 – 35 l/mp) și condiții de grindină. În celelalte regiuni, valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, cerul va fi temporar noros, iar fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala în orele după-amiezii, local în Dobrogea și sud-estul Munteniei și izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi de la 17…18 grade în Crișana și Maramureș, până la 30…31 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 22 de grade. Noaptea, pe alocuri, se va semnala ceață.

La București, vineri, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și, trecător, ziua, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă, iar în jumătatea de nord-vest a țării se va menține răcoroasă. În majoritatea regiunilor, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial și descărcări electrice. Local, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă importante şi izolat va cădea grindină. Excepție va face sud-estul țării, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi cu intensitate redusă. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali, local în regiunile sudice şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, îndeosebi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…19 grade în vest și nord-vest și 31 de grade în sud-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 20 de grade. Izolat, mai ales în sud-est, noaptea va fi ceață.

Citeşte şi Anul 2020, cel mai călduros an din istorie. Anunţul meteorologilor

La București, sâmbătă, vremea va fi caldă, dar va deveni instabilă. După orele amiezii, înnorările se vor accentua și, îndeosebi spre seară și noaptea, vor fi perioade cu averse, posibil mai însemnate cantitativ, descărcări electrice și unele intensificări ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 30 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO 27 august. Duminică, vremea va fi în general instabilă, îndeosebi în cursul zilei, în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, local se vor înregistra cantități de apă importante și izolat va cădea grindină. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde astfel de fenomene se vor semnala doar pe alocuri, cu intensitate redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane înalte şi temporar în rest, în special asociat averselor. Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme caldă în sud-estul țării, dar răcoroasă în rest și se vor situa între 17…18 grade în Crișana, Maramureș și nord-vestul Transilvaniei şi 32…33 de grade în Bărăgan şi Podişul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade. Pe arii restrânse, mai ales la sfârşitul nopţii, va fi ceață.

La București, duminică, vremea se va încălzi. Cerul va avea înnorări și, temporar, vor mai fi ploi slabe și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade.

Luni, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în majoritatea regiunilor și se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Cerul va fi temporar noros în vestul, nordul și, parțial, centrul țării, unde pe alocuri vor fi ploi trecătoare, iar în rest va fi variabil și doar izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 8 și 18 grade. Pe arii restrânse, mai ales noaptea, va fi ceață.

La București, luni, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi Prognoza meteo 23 august – 5 septembrie. Încă trei zile cu vreme călduroasă, apoi se răceşte şi vin ploile