Prognoza meteo 27 decembrie 2022. Vreme deosebit de caldă, temperaturi de primăvară

Temperaturile diurne se vor situa cu mult peste mediile multianuale şi vor caracteriza o vreme deosebit de caldã pentru aceastã datã.

26 dec. 2022, 23:10
Prognoza meteo 27 decembrie 2022. Vreme deosebit de caldă, temperaturi de primăvară

Prognoza meteo 27 decembrie 2022

În ţară, valorile termice diurne se vor situa cu mult peste mediile multianuale şi vor caracteriza o vreme deosebit de caldã pentru aceastã datã cu precãdere în regiunile extracarpatice. Pe parcursul zilei nebulozitatea va fi în general persistentã în nord, centru, nord-est şi parţial în vest unde local vor fi ploi slabe, în timp ce în rest cerul va fi temporar noros, iar ploile vor fi posibile izolat.

Noaptea va fi mai rece decât precedentele în special în regiunile intracarpatice; cerul va fi parţial noros, iar precipitaţii (ploi şi trecãtor lapoviţã) se vor mai semnala doar izolat. La munte, vremea va intra într-un proces de rãcire, vor fi înnorãri şi temporar precipitaţii slabe mixte. Intensificãri ale vântului vor fi local şi temporar în cea mai mare parte a ţãrii, în general cu 45…55 km/h, iar în zona înaltã în special din Carpaţii Meridionali şi de Curburã, rafalele vor depãşi 90…100 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 15 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade. La începutul zilei, în sud şi în sud-est pe alocuri se va mai semnala ceaţã, iar noaptea aceasta se va forma doar pe suprafeţe mici în zonele joase de relief, potrivit ANM

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldã pentru ultima decadã a lunii decembrie. Temperatura maximã va fi de 12…14 grade, iar cea minimã de 0…2 grade. Cerul va fi variabil, iar dimineaţa se va semnala ceaţã. Vântul va sufla moderat pe parcursul zilei şi slab noaptea.

Citeste si Cum va fi vremea de Revelion! Meteorologii au făcut anunțul așteptat de toți românii

Prognoza meteo 28 decembrie 2022

În ţară, vremea se va rãci faţã de ziua precedentã, însã valorile termice diurne se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre sfârşitul intervalului în vestul şi nord-vestul ţãrii. În zonele joase de relief se va semnala ceaţã, izolat dimineaţa, iar noaptea local în sud şi sud-est şi pe arii mai restrânse în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 3 şi 10 grade, iar cele minime între -9 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 3 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

În Bucureşti, deşi valorile termice vor fi mai scãzute decât în intervalul precedent, vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar noaptea se va forma ceaţã sau nebulozitate stratiformã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 6…8 grade, iar cea minimã va fi de -2…-1 grad, uşor mai scãzutã în zona periurbanã.

Prognoza meteo 29 decembrie 2022

În ţară, valorile termice, în creştere în majoritatea zonelor, se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile vest-nord-vestice unde mai ales seara şi noaptea pe alocuri va ploua slab, iar în zona montanã aferentã, la altitudini foarte mari, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, îndeosebi în Carpaţii Orientali.

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, iar cele minime între -4…-3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în Subcarpaţii Getici şi 6 grade în Dealurile Crişanei. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe spaţii restrânse în sudul ţãrii, în centru şi în est şi izolat în rest se va forma ceaţã.

În Bucureşti, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximã va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de 0…1 grad, uşor mai scãzutã în zona periurbanã. Dimineaţa şi noaptea probabilitatea pentru ceaţã va fi ridicatã.

Citeste si Cum va fi vremea în luna ianuarie 2023. Prognoza meteo pentru patru săptămâni

Prognoza meteo 30 decembrie 2022

În ţară, vremea va fi caldã pentru sfârşitul lunii decembrie în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile nordice şi nord-vestice unde pe alocuri va ploua slab, dar şi în zonele joase de relief din Oltenia şi în sud-vestul Munteniei unde se va semnala local şi ceaţã, posibil mai persistentã. La altitudini mari în nordul Carpaţilor Orientali vor fi trecãtor şi ninsori sau lapoviţã.

Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane. Ceaţa se va forma dimineaţa şi noaptea izolat şi în Moldova şi estul Munteniei. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, uşor mai scãzute în sudul Olteniei, dar şi mai ridicate în zona de deal din Banat şi Muntenia; minimele termice se vor încadra între -2 şi 6 grade.

În Bucureşti, vremea va fi deosebit de caldã pentru sfârşitul lunii decembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 1…2 grade. Trecãtor, în cursul nopţii, se poate forma ceaţã.

Prognoza meteo 31 decembrie, 1, 2 ianuarie 2022

În ţară, valorile termice se vor situa în continuare cu mult peste cele normale în aceastã perioadã din an în cea mai mare parte a ţãrii. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi foarte redusã, dar în zonele joase de relief, cu precãdere din sudul teritoriului, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã.

În Bucureşti, valorile de temperaturã vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã din an. Nu se vor semnala precipitaţii, însã probabilitatea de formare a ceţii va fi ridicatã.