Prognoză meteo 27 iulie 2021. Canicula persistă, iar disconfortul termic se accentuează

În zilele următoare, temperaturile vor rămâne ridicate, iar disconfortul termic se va accentua. Va fi caniculă în aproape toate regiunile.

26 iul. 2021, 22:55
Prognoză meteo 27 iulie 2021. Canicula persistă, iar disconfortul termic se accentuează

Prognoză meteo 27 iulie 2021. LA NOAPTE Cerul, mai mult senin, va avea unele înnorări în regiunile nordice și nord-vestice, unde izolat vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11…12 grade în depresiuni și 23…25 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului.

BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 17…19 grade.

Prognoză meteo 27 iulie 2021

Valul de căldură se va intensifica și se va extinde. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara în nord-vestul țării și în zonele montane, unde pe arii relativ restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat pot fi averse torențiale, vijelii și grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 30 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 grade în depresiuni și 25 de grade în Dealurile de Vest și în nordul litoralului.

BUCUREȘTI Vremea va deveni caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă se situa în jurul valorii de 20 de grade.

Prognoză meteo 28 iulie 2021

Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic se va accentua. Va fi caniculă în aproape toate regiunile, iar indicele temperatură-umezeală ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 31 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei. Temperaturile minime se vor situa local peste 20 de grade în zonele joase de relief, iar la scara întregii țări vor fi cuprinse, între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23…25 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când, pe arii relativ restrânse, se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu precădere în nordul și centrul teritoriului, precum și în zonele montane. Aversele vor avea și caracter torențial și izolat vor fi vijelii și grindină.

BUCUREȘTI Vremea va fi caniculară și disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Prognoză meteo 29 iulie 2021

Valul de căldură se va menține, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și va fi caniculă în vestul și sudul țării și local în rest. Temperaturile maxime se vor situa între 29 și 39 de grade, posibil mai ridicate în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime, în general, între 14 și 24 de grade. Cerul va fi variabil, însă după amiaza și seara, înnorările vor fi temporar accentuate, îndeosebi în nordul și centrul teritoriului și în zona de munte, unde se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil vijelii și căderi de grindină, dar numai pe arii restrânse averse.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare caniculară și disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 38 de grade, iar cea minimă va fi de 20…22 de grade.

Prognoză meteo 30 iulie 2021

Canicula va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 39 de grade, iar cele minime, între 15 și 25 de grade, ușor mai coborâte în depresiuni. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza în zonele montane și în regiunile nordice, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

BUCUREȘTI Vremea se va menține caniculară, iar disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 21…23 de grade.

Prognoză meteo 31 iulie – 1 august 2021

Vremea va fi în continuare caniculară în cea mai mare parte a țării, cu disconfort termic accentuat, mai ales în primele zile din interval. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi mai mare în zona montană și în regiunile nordice.