Prognoza meteo 27 mai. Meteorologii anunţă ploi torenţiale în toată ţara

Vremea se răceşte şi va ploua în mare parte din ţară, inclusiv la Bucureşti. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 26 de grade.

26 mai 2021, 17:18
Prognoza meteo 27 mai. Meteorologii anunţă ploi torenţiale în toată ţara

Prognoza meteo 27 mai. La noaptea, în sudul, estul și parțial în centrul țării vremea va fi instabilă; vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp, iar în Oltenia, vestul Munteniei și în zona Carpaților Meridionali 30 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil și doar izolat se vor semnala ploi de scurtă durată. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se pot înregistra cantități de apă de peste 10 l/mp. Temperatura minimă va fi de 14…15 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo. Trei zile cu ploi torenţiale în toată ţara. Inundaţii aşteptate în 13 judeţe

Prognoza meteo 27 mai – MIERCURI

Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, dar în sudul, centrul şi estul ţării vremea va fi în general instabilă. În sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, în cea mai mare parte a Munteniei și în jumătatea de nord a Moldovei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie. Izolat va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp și, izolat, îndeosebi în sud-vest și centru 40…50 l/mp. În regiunile vestice şi nord-vestice, precum şi în sud-estul extrem, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

BUCUREȘTI Vremea va fi instabilă și se va răcori. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și, mai ales în primele ore ale zilei și din nou spre seară și noaptea, se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vreme de vară, dar şi ploi şi vijelii la final de mai. Cum va fi vremea la început de iunie

Prognoza meteo JOI

Vremea va fi instabilă şi răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, pe arii extinse, în centrul, estul și sudul țării, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și, izolat, de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local peste 30…40 l/mp, în special în Muntenia, Transilvania și în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele montane aferente. În regiunile vestice, cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată, iar în sud estul extrem fenomenele asociate instabilității se vor manifesta îndeosebi spre seară și noaptea. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor, la munte rafalele vor depăşi 70 km/h (îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali), iar în special în sud-vest și est vor fi viteze, în general, de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

BUCUREȘTI Vremea se va menține instabilă și va fi răcoroasă. Cerul va avea înnorări și, temporar, vor fi averse – posibil moderate cantitativ – și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Prognoza meteo VINERI

Vremea va fi în general instabilă. Cerul, variabil, va avea înnorări accentuate și se vor semnala averse și, trecător, descărcări electrice în zonele montane, local în nord, centru și sud și pe arii restrânse în restul țării. Izolat vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în est și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 16 grade.

BUCUREȘTI Valorile termice diurne vor crește ușor, astfel încât se vor apropia de cele caracteristice datei. Cerul va avea, temporar, înnorări și vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, trecător însoțite de descărcări electrice, în zonele montane, în vestul, centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.

BUCUREȘTI Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în prima parte a intervalului și vor fi condiții pentru averse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.