PROGNOZA METEO 28 august. Toamna îşi arată deja primele semne, în weekend plouă în aproape toată ţara

Ultimul weekend de august nu este foarte generos cu cei care şi-au făcut planuri de activităţi în natură şi abia de luni vremea se ameliorează sub aspect termic şi al precipitaţiilor.

27 aug. 2021, 14:32
PROGNOZA METEO 28 august. Toamna îşi arată deja primele semne, în weekend plouă în aproape toată ţara

PROGNOZA METEO 28 august. Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă, iar din punct de vedere termic, local va fi rece pentru această dată în jumătatea de nord-vest a țării, în timp ce în rest valorile de temperatură vor fi apropiate de cele normale, chiar ușor peste acestea în sud-est. În majoritatea regiunilor, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice și izolat grindină. Local, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25…30 l/mp, iar în special în sudul Banatului și zona deluroasă și montană a Olteniei și din nord-vestul Munteniei și peste 40…50 l/mp. Excepție va face sud-estul teritoriului, unde astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi cu intensitate redusă. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaţilor Meridionali, local în regiunile sudice şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului, îndeosebi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 18…19 grade în dealurile vestice și vestul Transilvaniei și 30…31 de grade în Muntenia, iar cele minime între 11 și 22 de grade. Izolat, mai ales în sud-est, dimineața și noaptea va fi ceață.

La București, sâmbătă, vremea se va încălzi ușor față de zilele precedente. Cerul va fi temporar noros și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare pe parcursul nopții. Vântul va sufla moderat în cea mai mare parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

Duminică, vremea se va menține în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu averse, descărcări electrice și izolat grindină, ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea în jumătatea de est a țării. Local, îndeosebi la deal și la munte, se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane şi temporar în rest, în special asociat averselor. Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme caldă în sud-est, dar răcoroasă în restul teritoriului și se vor situa între 18…19 grade în dealurile vestice și în Maramureș și 32…33 de grade în Bărăgan şi Podişul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade. Pe arii restrânse, mai ales la sfârşitul nopţii, va fi ceață.

La București, duminică, regimul termic va fi comparabil cu cel din intervalul anterior. Cerul va fi temporar noros și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare spre seară și la începutul nopții. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade.

PROGNOZA METEO 28 august. Luni, vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale la sfârşitul lunii august în majoritatea zonelor. În special în prima parte a zilei, pe alocuri în est, sud-est şi la munte vor fi înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice, iar în vest, nord-vest şi centru înnorările vor fi temporare şi pe arii restrânse trecător va ploua slab. În restul timpului şi al teritoriului cerul va fi variabil, cu intervale de înseninare noaptea, când pe spaţii mici se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi local în sudul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 5…8 grade în depresiuni și 19…21 de grade pe litoral.

Citeşte şi Prognoza meteo pentru luna septembrie. ANM anunţă scăderi puternice de temperaturi şi ploi

La București, luni, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul zilei, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade, mai scăzută în zona periurbană, unde spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.

Marţi, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice diurne vor fi uşor mai ridicate decât în ziua precedentă în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi de scurtă durată după-amiaza la munte şi în Maramureş; în cursul nopţii în extremitatea vest-nord-vestică vor fi înnorări temporar accentuate şi pe alocuri averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 23 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19…20 de grade pe litoral. La sfârşitul nopţii, pe spaţii mici, se va forma ceaţă.

La București, marţi, vremea se va menţine frumoasă şi va fi normal de caldă la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 16 grade, mai scăzută în zona periurbană, spre 12 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi Fenomen meteorologic spectaculos, un nor imens a acoperit oraşul Lvov VIDEO