Prognoza meteo 28 decembrie. Ninsori viscolite la munte şi ploi, apoi temperaturi de până la 17 grade

În următoarele ore se anunţă vreme rece cu ninsori viscolite la munte şi ploi în restul ţării. Apoi un val de aer caldă pătrunde pe teritoriul ţării noastre şi se anunţă temperaturi maxime de până la 17 grade Celsius.

27 dec. 2020, 15:03
Prognoza meteo 28 decembrie. Ninsori viscolite la munte şi ploi, apoi temperaturi de până la 17 grade

Prognoza meteo 28 decembrie. La noapte, vremea se va menţine în general închisă, iar precipitaţiile se vor semnala pe arii mai extinse în jumătatea de sud a țării, unde cantitățile de apă vor depăși local 10…15 l/mp, iar în zona montană aferentă, izolat 30…40 l/mp. Vor fi mai ales ploi, iar la munte, îndeosebi în zona înaltă vor predomina ninsorile. În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În aceste masive montane, vântul va sufla tare, cu rafale în general de 80…90 km/h, iar pe creste peste 100…120 km/h, viscolind puternic ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității. Intensificări ale vântului, vor fi și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 45…55 km/h, iar în Munții Banatului și în zona joasă a județului Caraș-Severin, rafalele vor depăși temporar 70…90 km/h. Pe spaţii restrânse, mai ales în zona montană, se va forma polei sau ghețuș. Pe fondul pătrunderii unei mase de aer cald, în multe zone din ţară, spre dimineață se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât la începutul nopții, astfel minimele vor fi cuprinse, în general, între 0 și 8 grade, potrivit ANM.

Prognoza meteo 28 decembrie. La Bucureşti vremea va fi închisă și temporar va ploua, posibil și sub formă de aversă. Vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 40…50 km/h. Pe fondul pătrunderii rapide a unei mase de aer cald, temperatura va crește, de la 2…4 grade, până spre 7…8 grade spre dimineață.

Citeşte şi: Ninsori şi viscol în România. ANM a emis avertizare COD GALBEN

 

Prognoza meteo 28 decembrie. Luni vremea se va încălzi semnificativ, devenind caldă pentru această dată, dar va fi vântoasă în zona de munte, unde rafalele vor depăși temporar 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali 100…130 km/h, spulberând zăpada depusă anterior. Intensificări ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu viteze de 45…55 km/h, iar spre seară și noaptea în Banat și Crișana, se vor depăși local 65…70 km/h. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi locale mai ales sub formă de aversă, ziua în est, sud-est și izolat în rest, iar în a doua parte a nopții de luni spre marți, pe arii extinse îndeosebi în regiunile vestice și nord-vestice. În zona montană cantitățile de apă vor mai depăși izolat 15 l/mp, iar la altitudini de peste 1700 m se vor semnala precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 15 grade, izolat mai ridicate în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 9 grade. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Prognoza meteo 28 decembrie. La Bucureşti, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că temperatura maximă va fi în jur de 13 grade, valoare cu mult mai ridicată decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales la începutul zilei, când vor mai fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Minima termică va fi de 3…5 grade. Noaptea vor fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo – MARTI

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi moderate cantitativ în sudul Banatului și în cea mai mare parte a Olteniei, dar slabe și pe arii restrânse și în nord-vestul Munteniei și în Transilvania. Seara și noaptea nebulolozitatea se va accentua în regiunile vestice și nord-vestice unde va ploua pe arii relativ extinse. La munte, la altitudini de peste 1700 m, îndeosebi în grupele vestice ale Carpaților Meridionali vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 70…90 km/h în zonele de creastă, dar pe arii restrânse și mai ales în prima parte a intervalului și în vestul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 și 9 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, izolat se va semnala ceață.

BUCUREȘTI: Vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 11…13 grade, iar cea minimă de 2…4 grade. Dimineața și noaptea este posibil să se formeze ceață.

 

Prognoza meteo MIERCURI

Vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii decembrie, cu valori termice în medie cu 10 grade peste cele climatologic specifice perioadei; cele maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar minimele între 1 şi 10 grade, mai mici în depresiunile intramontane. Vor fi înnorări persistente şi va ploua în Banat, Crişana şi Maramureş, unde pe arii restrânse cantităţile de apă cumulate vor depăşi 15…25 l/mp şi local în Oltenia şi vestul Transilvaniei. În zonele montane aferente, la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii mixte şi izolat vor fi condiţii de polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, pe alocuri se va forma ceaţă. Vântul va continua să sufle tare în cea mai mare parte a zonei montane, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi va avea intensificări locale şi temporare în Dobrogea şi sudul Banatului şi izolat în celelalte zone.

BUCUREȘTI: Valorile termice vor continua să fie cu peste 10 grade mai ridicate decât cele normale la sfârşitul lunii decembrie, cu o maximă în jurul a 14 grade şi o minimă de 4…6 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Dimineața, dar în special și în cursul nopții vor fi condiţii de ceață.

 

Prognoza meteo JOI

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această perioadă din an, deşi valorile termice vor înregistra o scădere uşoară faţă de intervalul precedent în majoritatea zonelor. Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a ţării, persistente în vest, centru şi nord şi cu caracter temporar în sud şi sud-est şi va ploua pe arii extinse, moderat cantitativ. În regiunile sud-estice vor fi şi averse, posibil însoţite de descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în zona montană înaltă, mai ales în prima parte a intervalului şi local şi temporar în Dobrogea şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 13 grade, mai ridicate în regiunile sud-estice; minimele termice vor fi cuprinse între -1 și 9 grade. Mai ales dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase din sud şi din est.

BUCUREȘTI: Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în special în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 12…14 grade, iar cea minimă de 3…4 grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă.