Prognoza meteo 28 iunie. Val de caniculă în România. Se anunţă temperaturi de 36 de grade la umbră

Vremea va fi călduroasă, pe alocuri caniculară în regiunile vestice și sud-vestice, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

27 iun. 2022, 17:01
Prognoza meteo 28 iunie. Val de caniculă în România. Se anunţă temperaturi de 36 de grade la umbră
Prognoza meteo 28 iunie. Val de caniculă în România. Se anunţă temperaturi de 36 de grade la umbră

Prognoza meteo 28 iunie. La noapte în regiunile estice și sud-estice precum și la munte vor fi înnorări temporare și pe alocuri ploi slabe de scurtă durată și posibil descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 19…20 de grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 17 grade.

Prognoza meteo 28 iunie  MARTI

Vremea va fi călduroasă, pe alocuri caniculară în regiunile vestice și sud-vestice, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. În sudul și sud-estul țării, precum și la munte cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în prima parte a intervalului când pe alocuri vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral și 35…36 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime între 11 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

București. Vremea se va menține călduroasă. Cerul va fi variabil ziua când trecător vor fi posibile ploi slabe, și mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade, mai scăzută în zona preorășenească, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo în următoarele două săptămâni: Iulie începe cu ploi! Cum va fi la mare şi la munte

Prognoza meteo MIERCURI
Vremea va fi călduroasă, caniculară în regiunile vestice și local în restul zonelor, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în estul țării și la munte, unde pe alocuri, ziua vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice, și mai mult senin în restul zonelor. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 26 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime între 14 și 23 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

București

Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic în creștere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Citeşte şi: Prognoză vara 2022. Gabriela Băncilă (ANM): „Masa de aer tropical vine peste România”. Unde scăpăm de „cupola de foc”

Prognoza meteo JOI
Vremea se va menține călduroasă, caniculară în vest, sud-vest și local în restul țării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare averse și descărcări electrice local în estul țării și la munte și pe arii restrânse în centru. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime între 14 și 25 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

București

Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34…35 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi în continuare caniculară în regiunile vestice unde și disconfortul termic se va menține ridicat, în timp ce, în restul zonelor va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii în general restrânse ploi de scurtă durată și descărcări electrice, în sudul și sud-estul țării, precum și la munte. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime între 12 și 22 de grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

București. Regimul termic va fi caracterizat de valori comparabile cu cele din intervalul anterior, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat.