Prognoza meteo 28 mai 2023. Sfârşit de primăvară cu vreme instabilă. Vara debutează cu ploi torenţiale, tunete şi fulgere

În următoarele zile, vremea va continua să fie instabilă. Ploile torenţiale, tunetele şi fulgerele vor fi fenomene obişnuite în zilele următoare în aproape toată ţara. Nu scăpăm de ploi nici în primele zile de vară.

27 mai 2023, 14:25
Prognoza meteo 28 mai 2023. Sfârşit de primăvară cu vreme instabilă. Vara debutează cu ploi torenţiale, tunete şi fulgere

Prognoza meteo 28 mai 2023. La noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în prima parte a nopții, local în regiunile sudice, sud-estice, la munte și izolat în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei și 17 grade pe litoral. Pe suprafețe mici va fi ceață.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar în primele ore ale intervalului vor mai fi averse, posibil descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă va fi de 12…15 grade.

Prognoza meteo 28 mai 2023

În ţară, vremea va fi în continuare instabilă și se va manifesta, în special după-amiaza și la începutul nopții, prin perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, la munte, în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, local în Transilvania și jumătatea de sud a Moldovei și doar izolat în rest.

Citeste si Prognoză vară 2023. Elena Mateescu anunţă că urmează cinci ani de foc! Va fi mai cald decât în 2016

Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi cantități însemnate de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp și vor fi posibile vijelii și căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 17 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări mai accentuate după-amiaza și seara când vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 13…14 grade.

Prognoza meteo 29 mai 2023

În ţară, în regiunile vestice, sudice, sud-estice și la munte, vremea va fi instabilă și local, în special după-amiaza și seara vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe suprafețe mici vor fi posibile cantități însemnate de apă și căderi de grindină.

În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de manifestări pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 17 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, vremea va fi ușor instabilă. Cerul va avea înnorări mai ales ziua, iar după-amiaza și seara vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat ziua și în general slab noaptea. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă va fi de 12…15 grade.

Prognoza meteo 30 mai 2023

În ţară, în regiunile din jumătatea de vest a țării și la munte, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu înnorări accentuate, local averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi cantități de apă mai însemnate și condiții de grindină.

În restul teritoriului astfel de manifestări vor fi posibile pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 18 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

În Bucureşti, vremea se va incălzi ușor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, dar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 12…15 grade.

Citeste si Un ciclon loveşte România în weekend! Avertizare meteo cod galben de furtuni în aproape toată țara

Prognoza meteo 31 mai 2023

În ţară, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vestul, sud-vestul, centrul țării precum și la munte, unde local, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade.

În Bucureşti, vremea va fi caldă, cu o temperatură maximă de 27…28 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după amiaza și seara, dar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 12…14 grade.

Prognoza meteo 1-3 iunie 2023

Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an, mai ales în regiunile extracarpatice. Probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în orele amiezilor, cu precădere în zonele de munte și în vestul teritoriului