Prognoza meteo 28 mai. Ploi abundente şi vijelii în aproape toată ţara. Vremea se răceşte şi la Bucureşti

Meteorologii ANM anunţă ploi abundente şi vijelii în aproape toată ţara până sâmbătă dimineaţa. Inclusiv în Bucureşti vremea se va răci şi va ploua.

27 mai 2021, 15:23
Prognoza meteo 28 mai. Ploi abundente şi vijelii în aproape toată ţara. Vremea se răceşte şi la Bucureşti

Prognoza meteo 28 mai.

La noapte în sudul Banatului, Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, jumătatea vestică a Munteniei și cea nordică a Moldovei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi Carpații Orientali vor fi înnorări temporar accentuate şi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie. Izolat va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp, și izolat îndeosebi în sud-vest și centru 40…50 l/mp. În regiunile vestice, nord-vestice şi sud-estice, cerul va fi variabil, iar ploi slabe vor fi posibile doar cu totul izolat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade.

București. Vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse și descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 5…8 l/mp și, posibil peste 10…12 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura minimă va fi de 14…15 grade.

Citeşte şi: Avertizare meteo. COD GALBEN şi COD PORTOCALIU de ploi şi vijelii în jumătate de ţară

 

Prognoza meteo 28 mai – VINERI

Vremea va fi instabilă şi răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate şi, pe arii extinse, în centrul, estul și sudul țării, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și, izolat, de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă însemnate, local peste 20…30 l/mp, iar pe arii restrânse 50…70 l/mp în special în sudul și estul Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei, precum și în zonele montane aferente. În regiunile vestice, cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse vor cădea ploi de scurtă durată, iar în sud-estul extrem fenomenele asociate instabilității se vor manifesta îndeosebi spre seară și noaptea. Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor, la munte rafalele vor depăşi 70 km/h (îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali), iar în special în sud-vest și est vor fi viteze, în general, de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 17 grade.

București. Vremea se va menține instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări și, temporar, vor fi averse și descărcări electrice mai ales în cursul zilei, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă va fi de 14…15 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vreme de vară, dar şi ploi şi vijelii la final de mai. Cum va fi vremea la început de iunie

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va încălzi ușor în regiunile sudice, unde valorile termice se vor apropia de mediile multianuale, dar se va menține răcoroasă în restul țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, posibil însoțite de descărcări electrice în zonele montane, local în vest, nord-vest și centru, iar pe arii mai restrânse în sud-estul țării. Pe alocuri vor fi cantităţi de apă mai însemnate şi condiții de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene își vor face apariția doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în est și sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

București. Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în ziua precedentă, astfel încât se vor apropia de cele caracteristice datei. Cerul va avea temporar înnorări și vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi răcoroasă și în general instabilă. Ziua cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, trecător însoțite de descărcări electrice, în zonele montane, local în nord-vestul și centrul țării, pe arii mai restrânse în sud și izolat în rest. Seara și noaptea aria nebulozității și a ploilor se va extinde în regiunile sud-vestice și în extremitatea de sud a teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade, mai scăzute în depresiuni. Pe suprafețe mici vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va avea temporar înnorări și, cu precădere în prima parte a intervalului, vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 10…13 grade.

 

Prognoza meteo LUNI

Valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și local se vor semnala averse, trecător și izolat însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi pe alocuri însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, în special la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade.

București. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.