Prognoza meteo 29 august 2021. Vreme instabilă cu înnorări accentuate şi ploi de scurtă durată

În perioada următoare, vremea se va menţine în general instabilã. Cerul va avea înnorãri şi vor fi perioade cu averse în majoritatea regiunilor.

28 aug. 2021, 22:23
Prognoza meteo 29 august 2021. Vreme instabilă cu înnorări accentuate şi ploi de scurtă durată

Prognoza meteo 29 august 2021

TARA

Vremea se va menţine în general instabilã. Cerul va avea înnorãri şi vor fi perioade cu averse, ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea local în nord şi nord-est şi pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în sud-estul teritoriului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, local vor fi însoţite de descãrcãri electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi local 25…30 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi la deal şi la munte, 50 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special în zona înaltã, dar de scurtã duratã şi în timpul averselor. Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme caldã în sud-est, iar în restul teritoriului vor fi mai coborâte decât cele normale datei, şi se vor situa între 18…19 grade în Dealurile de Vest şi în Maramureş şi 31 de grade în Bãrãgan şi Podişul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 şi 20 de grade. Pe arii restrânse, mai ales la sfârşitul nopţii, va fi ceaţã.

BUCURESTI

Cerul va fi temporar noros, iar în primele ore ale intervalului şi apoi, cu o probabilitate mai mare spre searã şi noaptea vor fi perioade în care se vor semnala averse şi frecvente descãrcãri electrice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri de scurtã duratã în timpul ploilor. Temperatura maximã va fi de 29…30 de grade, iar cea minimã de 16…17 grade.

Citeste si Prognoza meteo pentru luna septembrie. ANM anunţă scăderi puternice de temperaturi şi ploi

Prognoza meteo 30 august 2021

TARA

Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul ploilor, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale la sfârşitul lunii august în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe arii restrânse ploi slabe de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice, pe parcursul zilei îndeosebi în nord-vest, nord şi la munte, iar la începutul intervalului izolat şi în sud-est.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, iar ziua, local în sudul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 5…8 grade în depresiuni şi în jurul a 19 grade pe litoral.

BUCURESTI

Vremea va deveni predominant frumoasã, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale ale datei. Cerul va avea unele înnorãri la începutul zilei, apoi se va degaja treptat devenind mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 12…14 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo 31 august 2021

TARA

În regiunile vestice, nordice şi centrale precum şi la munte, cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi perioade în care local se vor semnala ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar izolat, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 şi 28 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade, mai coborâte în depresiuni dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

BUCURESTI

Vremea va fi frumoasã, iar regimul termic caracterizat de valori în jurul celor normale pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 13…14 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo 1 septembrie 2021

TARA

Vremea va fi în general instabilã în regiunile intracarpatice şi la munte, unde vor fi perioade în care se vor semnala averse şi descãrcãri electrice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar pe suprafeţe mici, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor fi însemnate.

În restul zonelor, cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se vor semnala pe arii în general restrânse, îndeosebi spre searã şi pe parcursul nopţii. Local şi temporar vor fi intensificãri ale vântului în majoritatea regiunilor, viteze mai mari înregistrându-se la munte, cu precãdere pe creste. Temperaturile maxime se vor încadra între 16…17 grade în Maramureş şi 28 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 şi 19 grade, uşor mai scãzute în depresiuni.

BUCURESTI

Vremea va fi uşor instabilã. Cerul va fi mai mult senin la începutul intervalului, apoi va fi variabil cu înnorãri temporare mai ales spre searã şi la începutul nopţii când vor fi ploi slabe de scurtã duratã şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 12…14 grade.

Citeste si Anul 2020, cel mai călduros an din istorie. Anunţul meteorologilor

Prognoza meteo 2-3-4 septembrie 2021

TARA

Vremea va fi apropiatã de normalul termic al începutului de septembrie. Temporar va ploua în jumãtatea nordicã a ţãrii, şi pe arii restrânse în rest.

BUCURESTI

Vremea va fi în general frumoasã, iar regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele normale începutului de septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi redusã.