Prognoza meteo 29 noiembrie 2023. Scad temperaturile în mai multe zone din țară

Valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul anterior, cu precădere cele nocturne, care vor deveni preponderent negative.

28 nov. 2023, 14:52
Prognoza meteo 29 noiembrie 2023. Scad temperaturile în mai multe zone din țară

Prognoza meteo 29 noiembrie 2023, la noapte, în țară

În vestul, centrul, nordul și nord-estul țării cerul va avea înnorări și temporar vor fi precipitații – în general slabe cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în zonele montane – cu depunere de strat nou de zăpadă, mixte în Maramureș, Transilvania și Moldova – unde izolat vor fi condiții de polei și predominant ploi în rest. În sudul și sud-estul teritoriului cerul va fi temporar noros și doar pe arii restrânse în primele ore ale intervalului va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în regiunile sudice și sud-estice și local în cele centrale, cu viteze mai mari pe litoral (rafale de peste 60…75 km/h), dar și la munte – unde va fi viscol și vizibilitatea redusă. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele din noaptea precedentă, se vor încadra între -2 și 8 grade. Izolat se va forma ceață.

Prognoza meteo 29 noiembrie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi temporar noros și în primele ore vor mai fi condiții de ploaie slabă. Treptat, vântul va deveni moderat, cu unele intensificări (rafale în general de 35…45 km/h). Temperatura minimă, mai ridicată decât în noaptea anterioară, va fi de 3…4 grade.

Citește și Vreme rece cu ploi, lapoviță și ninsori la final de noiembrie. Cum va fi vremea de 1 Decembrie, de Ziua Națională

Prognoza meteo 29 noiembrie 2023, miercuri, în țară

Valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul anterior, cu precădere cele nocturne, care vor deveni preponderent negative. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în timpul zilei în regiunile intracarpatice și în cele nord-estice – unde local vor fi precipitații slabe. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în zonele joase și numai ninsori la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, mai ales în prima parte a intervalului, în zonele montane, în sudul, estul și parțial în centrul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 11 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -10 și 0 grade, cu cele mai scăzute valori în Maramureș și estul Transilvaniei. Izolat se va forma ceață, asociată și cu chiciură.

Prognoza meteo 29 noiembrie 2023, miercuri, în București

Valorile termice diurne se vor situa peste cele specifice datei, însă noaptea va fi mai rece decât în intervalul anterior. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în timpul zilei (rafale în general de 35…45 km/h). Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de -3…-2 grade, mai scăzută în zona periurbană spre -5 grade.

Citește și Un nou ciclon lovește România! Alertă meteo cod portocaliu și galben de ninsori și viscol. Rafalele de vânt vor depăși 100 km/h