Prognoza meteo 29 noiembrie. Episod de vreme rece cu ninsori viscolite la munte şi ploi în rest. Cum va fi vremea de 1 Decembrie

Vremea se va răci accentuat în regiunile intracarpatice, însă în restul teritoriului valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. La munte vor fi ninsori viscolite, în sud şi sud est va ploua.

28 nov. 2021, 14:50
Prognoza meteo 29 noiembrie. Episod de vreme rece cu ninsori viscolite la munte şi ploi în rest. Cum va fi vremea de 1 Decembrie

Prognoza meteo 29 noiembrie. La noapte în regiunile din jumătatea de vest a țării, cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în extindere. La munte vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala doar pe alocuri, cu o probabilitate mai ridicată în Muntenia și Dobrogea. Vântul va avea intensificări susţinute în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h și temporar va ninge viscolit. Intensificări ale vântului se vor semnala și în sudul Banatului, al Transilvaniei și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceaţă.

BUCUREȘTI Treptat, cerul se va înnora, iar spre sfârșitul nopții va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, mai ridicată față de cea specifică datei, va fi de 5…8 grade.

Citeşte şi: Parada militară de Ziua Naţională a României. Restricţii în trafic pentru repetiţii în mai multe zone din Bucureşti

Prognoza meteo 29 noiembrie – LUNI

Vremea se va răci accentuat în regiunile intracarpatice, însă în restul teritoriului valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. În cursul zilei, cerul va fi mai mult noros și se vor semnala precipitații slabe. Vor fi ploi, local în sud și sud-est și pe spații mici în rest. În nord-vest şi în centru precipitațiile vor fi trecător și sub formă de lapoviţă sau ninsoare, iar la munte vor predomina ninsorile. Noaptea, vor fi precipitații în general slabe, predominant ninsori la munte, mai ales ploi pe arii relativ extinse în regiunile sudice și sud-estice și izolat precipitații mixte în celelalte regiuni. Vântul va avea intensificări susținute în zona montană înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h, în prima parte a intervalului îndeosebi în Carpații Orientali, iar apoi și pe crestele Carpaților Meridionali, dar local și temporar și cu viteze mai mici, în special în estul și în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 14 grade, iar cele minime între -4 și 5 grade, mai ridicate pe litoral. Pe spaţii restrânse vor fi condiții de ceață. BUCUREȘTI Deși în scădere față de intervalul anterior, valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Astfel, temperatura maximă se va situa în jurul a 13 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua slab, îndeosebi la începutul și spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla în general moderat.

Citeşte şi: Iarna îşi intră în drepturi. Alertă cod galben de ninsori şi viscol în 10 judeţe

Prognoza meteo MARTI

Procesul de răcire va continua, astfel încât vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 8 grade, iar cele minime între -5 și 2 grade. În regiunile intracarpatice înnorările vor fi persistente şi pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. În zonele montane va ninge viscolit. În special în a doua parte a intervalului, se va depune strat de zăpadă la munte, unde local va fi mai consistent şi pe suprafeţe mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi în zona deluroasă din Banat şi Crişana. În sudul şi în estul teritoriului, cerul va fi temporar noros şi vor fi precipitaţii – ziua pe alocuri predominat sub formă de ploaie, iar noaptea izolate, mixte. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari la munte, unde pe creste rafalele vor depăşi local 80…90 km/h, precum şi în sud-vest şi pe litoral. Izolat se va semnala ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va deveni rece, cu o maximă termică în jurul a 5 grade şi o minimă de -3…0 grade. Cerul va avea înnorări temporare şi vor fi ploi slabe, în special în prima parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat.

Prognoza meteo MIERCURI

În orele dimineţii vremea va fi rece în toată ţara, iar la amiază valorile termice se vor menţine scăzute în nord şi în centru, precum şi la munte, însă vor fi în creştere faţă de ziua precedentă în restul zonelor. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 12 grade, iar cele minime în general între -4 și 4 grade. Cerul va fi mai mult noros în Maramureş şi Transilvania, iar la începutul zilei şi în zona deluroasă din Crişana şi Banat unde local vor fi precipitaţii slabe, mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare, dar probabilitate redusă de ploaie. La munte, la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar vântul va sufla tare, cu rafale ce vor depăşi 80…100 km/h. Intensificări ale vântului se vor semnala local şi temporar şi în zonele joase de relief, cu viteze în general de până la 50…55 km/h. Izolat se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI Vremea va fi relativ rece în primele ore ale zilei, apoi se vor înregistra valori termice mai ridicate decât în intervalul precedent. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -1…2 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineaţa, iar vântul va sufla moderat, trecător cu intensificări de 30…40 km/h, potrivit ANM.

Prognoza meteo JOI

Valorile termice vor continua să crească în toată ţara, vremea devenind mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii decembrie. În regiunile din vest şi nord-vest, cerul se va înnora, iar aria ploilor -local moderate cantitativ va fi în extindere, în special din orele serii. În zona montană vor fi precipitaţii mixte şi izolat condiţii de polei, iar în a doua parte a nopţii, la altitudini mari în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni va ninge. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea izolat se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte şi pe spaţii restrânse, cu viteze mai mici şi în regiunile vestice şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 14 grade, iar cele minime între -3 și 8 grade. BUCUREȘTI Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice se vor situa cu mult peste cele specifice datei, cu o maximă de 12…13 grade şi o minimă de 1…2 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. În cursul nopţii vor fi condiţii de ceaţă.