Prognoza meteo 29 octombrie 2023. Veşti excelente de la ANM, toamnă caldă în România

Cerul va avea înnorări trecătoare și izolat vor fi ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în regiunile sudice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane îndeosebi din nordul Carpaților Orientali.

28 oct. 2023, 13:36
Prognoza meteo 29 octombrie 2023. Veşti excelente de la ANM, toamnă caldă în România
Prognoza meteo 29 octombrie 2023. Veşti excelente de la ANM, toamnă caldă în România

Prognoza meteo 29 octombrie 2023. ANM anunţă că temperaturile minime la noapte vor fi cuprinse între 0…2 grade în depresiuni și 14…15 grade pe litoral. Izolat va fi ceață. În Capitală, verul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9…11 grade.

DUMINICA

Vremea va fi predominant frumoasă, iar valorile termice diurne vor crește ușor față de ziua anterioară în jumătatea de nord a țării, astfel încât vremea se va menține mult mai caldă decât în mod normal, cu precădere în sudul teritoriului. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorări trecătoare și izolat posibil ploi de scurtă durată doar în extremitatea nordică a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu excepția zonei montane înalte unde vor fi ușoare intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade, iar cele minime între 4 și 15 grade, mai scăzute spre -1 grad în depresiuni. Dimineața și noaptea, cu totul izolat, se va forma ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru finalul lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.

LUNI Vremea va continua să fie deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii octombrie. Cerul va fi mai mult senin în regiunile sudice și estice și variabil în rest. Vântul va sufla slab și moderat, izolat cu intensificări în vest și pe crestele montane. T emperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 grad în depresiuni și 17 grade în dealurile vestice. Noaptea, pe alocuri mai ales în sud-estul teritoriului se va forma ceață.

BUCUREȘTI Vremea va rămâne frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 8…10 grade. Spre sfârșitul intervalului, îndeosebi în zona preorășenească vor fi condiții de ceață.

MARTI Vremea deosebit de caldă se va menține. Cerul va fi variabil, dar din a doua parte a zilei înnorările se vor extinde dinspre vest și vor cuprinde treptat toată țara. Va ploua, mai ales spre seară și noaptea, în vest, centru, nord și pe arii mai restrânse în rest. Vor fi mai ales averse, posibil însoțite de descărcări electrice și pe alocuri se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, local cu intensificări temporare în regiunile vestice, nord-estice și la munte. emperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 grade în zonele depresionare și 16…17 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceață.

BUCUREȘTI Vremea deosebit de caldă va persista. Cerul va fi variabil, cu înnorări îndeosebi în a doua parte a nopții, când va crește și probabilitatea de ploaie. Vântul va sufla slab până la moderat. T emperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 10…11 grade.

MIERCURI Valorile termice vor fi în scădere față de cele din intervalul precedent în toată țara, mai semnificativă în vest, centru și nord, însă în sud și sud-est, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal la începutul lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în zonele montane și în regiunile nordice, centrale și estice unde local va mai ploua, cu precădere pe parcursul zilei. Vântul va prezenta intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, dar local și temporar pe parcursul zilei și zonele joase de relief. T emperaturile maxime se vor încadra în general între 13 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 12 grade. Dimineața dar mai ales noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, deși valorile termice, cu precădere cele nocturne vor marca o scădere față de cele din intervalul precedent. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. T emperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Citeşte şi: Şefa ANM anunţă vreme severă, frig şi căderi importante de zăpadă. Când va ninge puternic în România

DE JOI PANA SAMBATA Valorile termice se vor situa peste cele normale pentru prima decadă a lunii noiembrie în majoritatea regiunilor. AProbabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua parte a intervalului în jumătatea de vest a țării.