Prognoza meteo 29 septembrie. ANM anunţă vreme rece şi ploi

Un val de aer rece a pus stăpânire pe România. În următoarele zile, vremea se menţine rece, cu temperaturi mai scăzute decât normalul acestei perioade. Ploile îşi vor face apariţia miercuri în vestul şi sud-estul ţării.

28 sept. 2021, 17:09
Prognoza meteo 29 septembrie. ANM anunţă vreme rece şi ploi

Prognoza meteo 29 septembrie. La noapte vremea va fi predominant închisă. Va ploua în sud-vestul și centrul țării, în zona montană și pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai ridicată în regiunile sudice și vestice. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar punctiform, cu precădere în Transilvania, cantitățile de apă vor putea depăși 10 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări în vestul Carpaților Meridionali și în sudul Banatului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade.

București. Cerul va fi mai mult noros, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla moderat în prima parte a nopții, iar în rest va fi slab. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

Prognoza meteo 29 septembrie MIERCURI

În sudul, estul și centrul țării valorile termice diurne vor fi ușor mai coborâte decât mediile multianuale, iar în rest vor fi normale pentru această dată. Vor fi înnorări temporare și va ploua slab, pe arii restrânse în jumătatea de vest a teritoriului și izolat în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în Banat, Dobrogea și în Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade, mai scăzute, spre 0…2 grade, în estul Transilvaniei unde vor fi condiții de brumă. Noaptea, izolat, se va semnala ceață, potrivit ANM.

București. Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru sfârșitul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 8…10 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO OCTOMBRIE 2021. Când şi unde vin ninsorile adevărate

Prognoza meteo JOI

Valorile termice diurne se vor menține ușor mai coborâte decât cele normale la această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va avea înnorări temporare, mai persistente în regiunile vestice, unde local va ploua și posibil izolat în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele Carpaților Meridionali, în sudul Banatului, în nordul Moldovei și pe litoral. Temperaturile maxime se vor situa în general între 15 și 20 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade, mai coborâte în depresiuni spre 1…2 grade. Pe suprafețe mici, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va fi ușor mai rece decât în mod normal la această dată. Cerul va avea înnorări, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 8…10 grade.

Prognoza meteo VINERI

În sud-vestul ţării valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei, dar în celelalte zone vremea va fi mai rece decât normal pentru prima zi a lunii octombrie. Ziua cerul va fi înnorat în mare parte a teritoriului, iar noaptea vor fi şi intervale de înseninare, în special în nord-est şi în centru. Va ploua pe alocuri în zona Carpaţilor Occidentali şi vestul celor Meridionali, în Crişana şi vestul Transilvaniei, iar în rest ploi slabe sau burniţă vor fi pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare în Dobrogea. Vântul va sufla slab şi moderat, izolat cu uşoare intensificări în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între -1…0 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde vor fi condiţii de brumă şi 11 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest. Pe spaţii mici, mai ales în a doua parte a nopţii, se va forma ceaţă.

București. Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în prima zi a lunii octombrie, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 17 grade și o minimă de 6…8 grade. Cerul va avea înnorări mai persistente pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO pe două săptămâni. Ploi şi temperaturi scăzute, vine toamna adevărată

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile de temperatură, comparabile cu cele din intervalul anterior, se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei în regiunile vestice şi vor fi mai scăzute decât acestea în restul teritoriului. Astfel, cele maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 2 și 12 grade, mai coborâte, până în jurul a 0 grade, în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde vor fi condiţii de brumă. Cerul va fi temporar noros, însă ploi slabe se vor semnala cu totul izolat, cu o probabilitate mai mare în nord-vestul și sud-estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral, în sudul Banatului şi izolat în zona montană înaltă. Pe areale restrânse, dimineața și noaptea, se va semnala ceață.

București. Regimul termic, comparabil cu al zilei precedente, va fi caracterizat de valori mai mici decât cele normale la această dată; astfel, temperatura maximă va fi în jurul a 17 grade, iar cea minimă de 6…8 grade. Cerul va avea temporar înnorări, iar vântul va sufla slab şi moderat.