PROGNOZA METEO 3 MARTIE. Vreme deosebit de caldă zilele următoare

Temperaturile încep să crească zilele următoare și vor fi în scădere abia începând de vineri. În Capitala se vor înregistra 18 grade Celsius, iar cerul va fi mult mai senin.

02 mart. 2021, 21:50
PROGNOZA METEO 3 MARTIE. Vreme deosebit de caldă zilele următoare

PROGNOZA METEO 3 MARTIE. Cerul va fi mai mult senin, dar îndeosebi în a doua parte a nopții, pe arii restrânse în zonele joase de relief din regiunile intracarpatice și izolat în restul teritoriului se va forma ceață sau nebulozitate stratiformă. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură, cu precădere la altitudini mari, unde se vor depăși viteze de 80…90 km/h și zăpada va fi spulberată, dar pe alocuri și în Moldova, cu rafale în general de 40…50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 şi 4 grade.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -1 grad.

Miercuri, valorile termice diurne vor continua să crească în cea mai mare parte a țării, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod normal în majoritatea zonelor. Cerul va fi mai mult senin, dar pe arii restrânse, în primele ore cu precădere în regiunile intracarpatice, iar spre sfârșitul intervalului în zonele joase de relief îndeosebi din centru, sud și est se vor semnala ceață și nebulozitate stratiformă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în depresiuni și pe litoral și 17…18 grade în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 4 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei până în jurul valorii de -7 grade.

Citește și: Prognoza meteo în martie. Vreme deosebit de schimbătoare. Zilele reci şi umede vor alterna cu cele calde şi însorite

În București, vremea va fi frumoasă și va deveni caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, în creștere față de ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre -2…-1 grad. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO 3 MARTIE. Joi, vremea va continua să se încălzească și va deveni deosebit de caldă, pe parcursul zilei, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, cu înnorări spre sfârșitul intervalului în regiunile nordice, unde izolat vor fi ploi slabe, iar în zona montană aferentă, precipitații mixte. În zonele joase, mai ales din centru, est și sud, dimineaţa și noaptea, pe arii restrânse se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, îndeosebi în zona înaltă, iar trecător, ziua, și în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 10 și 19 grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral și în deltă, iar cele minime între -5 și 6 grade.

În București, vremea va deveni deosebit de caldă pe parcursul zilei. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu ușoare intensificări după orele amiezii. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de 0 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Vineri, în vestul şi în nordul ţării, apoi treptat şi în zonele centrale, vremea se va răci accentuat, iar aria de nebulozitatea şi precipitaţii va fi în extindere; la început vor predomina ploile, apoi local în Maramureş. estul şi sudul Transilvaniei şi în Moldova vor fi ninsori şi lapoviţă. Cu totul izolat, dimineaţa, vor fi conditii de polei. La munte, vor predomina ninsorile, local moderate cantitativ. În regiunile sudice şi sud-estice, pe parcursul zilei vremea va fi frumoasă şi deosebit de caldă, însă noaptea cerul se va înnora şi, cu precădere în Muntenia, local vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de 80…100 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 4…5 grade în nord-est şi 17…18 grade în sud şi sud-est; minimele termice vor fi cuprinse în general între -6 și 3 grade. Mai ales dimineața, se va semnala pe arii restrânse ceață.

Citește și: PROGNOZA METEO LUNARĂ. Se schimbă vremea. De când se răcesc temperaturile

În București, pe parcursul zilei, vremea va fi frumoasă şi se va menţine deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii martie, cu o maximă a temperaturii aerului de 17…18 grade. În timpul nopţii cerul se va înnora şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar spre dimineaţă posibil ninsoare. Minima termică se va situa în jurul a 2 grade. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu rafale de 40…45 km/h.

Sâmbătă, vremea va deveni rece pentru prima decadă a lunii martie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 și 0 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -13 grade. Cerul va avea înnorări în zona Carpaţilor Meridionali unde temporar va ninge, iar pe parcursul zilei în sudul teritoriului unde pe alocuri vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. În restul ţării, cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar trecător înnorări şi fulguieli vor fi posibile dimineaţa în Moldova. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană şi locale şi temporare în sudul şi în estul teritoriului. Pe arii restrânse va fi ceață.

În București, valorile termice vor fi semnificativ mai scăzute decât cele din intervalul precedent, vremea devenind rece pentru această perioadă a anului; temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorări, mai ales dimineaţa vor mai fi posibile precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va sufla în general moderat. Noaptea, cerul va deveni variabil, iar vântul slab.

PROGNOZA METEO 3 MARTIE. Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de DUMINICA, LUNI si MARTI

În țară, valorile termice, cu precădere cele diurne, vor fi în creştere uşoară, ce se va resimţi în special în cea de-a doua zi, însă în primele dimineţi vremea va fi încă rece. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la sfârşitul intervalului.

În București, vremea va fi în încălzire uşoară, ce se va resimţi în special în cea de-a doua zi. Probabilitatea pentru precipitații va creşte la sfârşitul intervalului.