Prognoza meteo 3 noiembrie. Temperaturi în scădere în cea mai mare parte a ţării, dar şi ploi

Valorile termice vor scãdea în cea mai mare parte a ţãrii, dar se vor menţine peste cele specifice datei. Ceaţa va fi prezentă noaptea şi dimineaţa, în special în zonele intracarpatice.

02 nov. 2022, 15:39
Prognoza meteo 3 noiembrie. Temperaturi în scădere în cea mai mare parte a ţării, dar şi ploi

Prognoza meteo 3 noiembrie. La noapte, în regiunile intracarpatice cerul va fi mai mult noros şi mai ales spre dimineaţã pe alocuri se va forma ceaţã şi izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar condiţii de ceaţã vor fi pe suprafeţe restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile minime se vor situa între 3 şi 13 grade.

BUCURESTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 10…11 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre 8 grade.

 

Prognoza meteo 3 noiembrie – JOI

Valorile termice vor scãdea în cea mai mare parte a ţãrii, dar se vor menţine peste cele specifice datei. În regiunile intracarpatice local va persista nebulozitatea de tip stratiform, izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţã şi mai ales dimineaţa şi noaptea va fi ceaţã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar nebulozitate de tip stratiform şi/sau ceaţã vor fi prezente pe arii relativ restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe parcursul zilei în Moldova, iar noaptea în sudul Banatului şi în zona montanã înaltã a Carpaţilor Meridionali. Temperaturile maxime se vor situa între 10…11 grade în zonele cu ceaţã persistentã şi 22 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime în general între 0 şi 11 grade.

BUCURESTI. Vremea va rãmâne caldã pentru aceastã datã, deşi valorile termice vor fi mai scãzute faţã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, temporar cu nebulozitate de tip stratiform, iar noaptea posibil şi ceaţã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 19…21 de grade, iar cea minimã de 6…9 grade.

Citeşte şi: „Vară indiană” în România la început de noiembrie. Temperaturile vor urca până la 28 de grade în sudul ţării deşi în curând vine Moş Nicolae

 

Prognoza meteo VINERI

Vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, însã în zonele joase de relief, îndeosebi din centrul, estul şi sud-estul teritoriului şi cu precãdere dimineaţa şi noaptea, pe alocuri va fi ceaţã sau nebulozitate de tip stratiform şi cu totul izolat burniţã. În a doua parte a intervalului cerul se va înnora şi în regiunile vestice, însã probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în Banat şi în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 22 de grade, iar cele minime între 2 grade în depresiunile intramontane şi 13…14 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

BUCURESTI. Vremea se va menţine caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, trecãtor cu nori de tip stratiform, cu o probabilitate mai mare dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade. Spre sfârşitul intervalului se va forma ceaţã.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO. Elena Mateescu anunţă primele ninsori adevărate în România. „Este posibil strat consistent de zăpadă la munte”

 

Prognoza meteo SAMBATA

Valorile termice se vor situa cu mult peste cele normale în prima decadã a lunii noiembrie în aproape toatã ţara, astfel cã maximele se vor încadra între 13…15 grade în nordul Moldovei şi 23…24 de grade în Dealurile de Vest şi în Lunca Dunãrii, iar minimele vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade. În regiunile estice nebulozitatea va persista în cea mai mare parte a intervalului, iar în rest cerul va fi temporar noros. Pe spaţii mici vor fi ploi slabe sau burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri locale -în special seara şi noaptea- în sudul şi sud-vestul teritoriului, precum şi pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã. Dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã pe arii restrânse.

BUCURESTI. Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele normale în prima decadã a lunii noiembrie. Cerul va fi temporar noros, iar spre sfârşitul intervalului vor fi posibile ploi slabe sau burniţã. Vântul se va intensifica treptat începând din orele serii. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 9…10 grade. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Deşi în scãdere uşoarã faţã de zilele anterioare, valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale specifice perioadei în aproape toatã ţara. Înnorãrile vor fi mai persistente în sudul şi în sud-vestul teritoriului, iar ziua local şi în est, zone unde pe arii restrânse vor fi ploi sau burniţã, iar în celelalte regiuni cerul va fi variabil la parţial noros. Vântul va avea intensificãri locale în jumãtatea de sud a ţãrii, cu viteze mai mari în sudul Banatului, Oltenia şi în vestul Carpaţilor Meridionali şi izolate în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 21 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 1 şi 10 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceaţã, cu probabilitate mai mare în nord-vest şi în centru.

BUCURESTI. Deşi în scãdere faţã de zilele anterioare, valorile termice se vor situa peste media climatologicã specificã datei. Cerul va fi mai mult noros şi trecãtor vor fi ploi slabe sau burniţã. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 16 grade, iar cea minimã va fi de 7…8 grade.