PROGNOZA METEO 30 APRILIE. Temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar. Sunt aşteptate ploi torenţiale

PROGNOZA METEO 30 APRILIE. Vremea va continua să se încălzească semnificativ, astfel că la nivelul întregii țări se vor înregistra valori termice mai ridicate decât cele normale pentru această dată, dar va deveni în general instabilă.

29 apr. 2021, 20:27
PROGNOZA METEO 30 APRILIE. Temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar. Sunt aşteptate ploi torenţiale
PROGNOZA METEO 30 APRILIE. Temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru data din calendar. Sunt aşteptate ploi torenţiale

PROGNOZA METEO 30 APRILIE. LA NOAPTE

Cerul va avea înnorări și vor fi perioade în care se vor semnala manifestări specifice instabilității atmosferice-respectiv averse și descărcări electrice, local în vest și nord-vest și în zonele montane aferente, și pe arii mai restrânse în restul teritoriului, cu o probabilitate mai mare de apariție în centru și sud-vest.

Îndeosebi în nord-vest pe suprafețe mici, ploile vor fi în general moderate, urmând a se înregistra în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantități de apă de peste 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, dar de scurtă durată și asociate ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, mai scăzute în depresiuni. În zonele joase, pe arii restrânse se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI. Cerul va avea înnorări temporare, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade. Cu o probabilitate mai mare din a doua parte a nopții vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO VINERI Vremea va continua să se încălzească, mai semnificativ în regiunile extracarpatice, astfel că la nivelul întregii țări se vor înregistra valori termice mai ridicate decât cele normale pentru această dată, dar va deveni în general instabilă.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales din a doua parte a zilei în nord-vestul, centrul și nordul țării și local la munte, prin accentuarea temporară a înnorărilor și perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată se vor semnala doar pe arii restrânse.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 15 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade. În zonele joase, dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață.

Citeşte şi Vremea de Paşte 2021. Temperaturi de vară şi ploi torenţiale în weekend

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10…12 grade. Dimineața vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Procesul de încălzire a vremii va continua, însă și gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea înnorărilor, și perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Astfel de manifestări își vor face apariția îndeosebi din orele după-amiezii în jumătatea de nord a țării și la munte, și pe arii restrânse în rest, iar seara și noaptea local, și în sud. Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel că în intervale scurte de timp, pe arii restrânse se vor înregistra cantităti de apă însemnate, iar izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade. Pe litoral, mai ales noaptea, se va semnala ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an, dar și în general instabilă. Cerul, variabil ziua va avea înnorări temporar accentuate seara și noaptea, când vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcărielectrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 12…15 grade.

Citeşte şi Atmosferă de Crăciun înainte de Paşti. Ninge ca-n poveşti la Harghita

PROGNOZA METEO DUMINICA Valorile termice diurne vor continua să crească față de ziua precedentă, astfel încât vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obişnuit la începutul lunii mai, dar va fi și în general instabilă.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16…20 de grade pe litoral şi până în jurul a 30 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. În nord-vestul, nordul și parțial în centrul ţării, precum și la munte, vor fi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torenţial și frecvente descărcări electrice; punctiform se vor cumula cantități de apă mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină şi vijelii.

În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Local și temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, inclusiv de scurtă durată în timpul ploilor, cu viteze mai mari la rafală în zona montană înaltă. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe litoral se va forma ceaţă.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI se va menține deosebit de caldă, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 29 de grade și o minimă de 14…17 grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în cursul zilei, când și vântul va sufla în general moderat.

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile de temperatură vor scădea semnificativ față de intervalul anterior, astfel încât vremea va deveni răcoroasă în vest, centru și nord, dar va fi ușor mai caldă decât în mod normal în restul teritoriului.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și se vor semnala ploi slabe pe arii restrânse în nordul și centrul țării și doar izolat în restul zonelor. Îndeosebi pe parcursul zilei, local și temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la rafală în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime se vor situa de la 12…13 grade în Maramureș și nord-estul Transilvaniei și 26 de grade în Muntenia și partea continentală a Dobrogei, iar cele minime între 2 şi 12 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI Deși valorile termice vor fi în scădere față de zilele precedente, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul zilei vântul va avea intensificări temporare. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

DE MARTI PANA JOI În general valorile termice se vor situa în jurul celor normale perioadei, exceptând prima zi, când în regiunile din vest, centru și nord vremea se va menţine răcoroasă. Probabilitatea pentru averse slabe va fi mai ridicată la începutul intervalului în regiunile estice, iar spre sfârșit în cele vestice și sud-vestice.