Prognoza meteo 30 ianuarie 2023. Ce anunță meteorologii pentru începutul săptămânii

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi temporar noros în regiunile estice şi mai mult noros în rest, anunță meteorologii pentru 30 ianuarie 2023.

29 ian. 2023, 14:46
Prognoza meteo 30 ianuarie 2023. Ce anunță meteorologii pentru începutul săptămânii

Prognoza meteo 30 ianuarie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi mai mult noros. Pe alocuri în sudul, sud-vestul, centrul ţãrii şi la munte vor mai fi precipitaţii slabe sub formã de ninsoare, iar în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei şi lapoviţã şi posibil ploaie, ce vor putea favoriza depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -11 şi -2 grade. Izolat va fi ceaţã.

Prognoza meteo 30 ianuarie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi noros, trecãtor va mai ninge slab, iar vântul va fi în general calm. Temperatura minimã va fi de -4…-2 grade.

Citește și PROGNOZA METEO februarie 2023. Primăvara vine mai devreme în acest an

Prognoza meteo 30 ianuarie 2023, luni, în țară

Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi temporar noros în regiunile estice şi mai mult noros în rest. Cu precãdere seara şi noaptea va ninge în Crişana, Transilvania, Maramureş, la munte, local în Banat, Moldova, pe arii restrânse în Muntenia şi Dobrogea şi cu totul izolat posibil în nordul Olteniei. Trecãtor, în vestul, în extremitatea de nord-vest a ţãrii şi pe litoral vor fi şi precipitaţii slabe sub formã de lapoviţã şi ploaie, ce vor putea favoriza depuneri de polei. Local, la munte şi în Maramureş, ninsorile vor fi în general moderate cantitativ. Vântul se va intensifica la munte, în special în zona înaltã, unde seara şi pe parcursul nopţii va atinge viteze de 70…90 km/h, viscolind şi spulberând zãpada, iar în rest va sufla slab şi moderat, trecãtor cu unele intensificãri în nord-vestul, centrul şi sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 5 grade, iar cele minime între -8 şi 1 grad.

Citește și Prognoza meteo pentru weekend și luni, în România. Verdictul meteorologului Romica Jurca

Prognoza meteo 30 ianuarie 2023, luni, în București

Valorile termice se vor situa în jurul normelor specifice datei. Cerul va fi mai mult noros şi cu o probabilitate mai mare dimineaţa şi noaptea, va ninge slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 0…1 grad, iar cea minimã de -3…-2 grade.

Prognoza meteo 31 ianuarie 2023, marți, în țară

Cerul va fi variabil în Oltenia şi în vestul Munteniei, dar cu înnorãri în restul ţãrii. În nord-vest, în centru şi la munte va ninge, iar în vest, local în est şi izolat în sud vor fi precipitaţii slabe mixte ce pot favoriza depunerile de polei. În Carpaţii Meridionali ninsorile vor fi în general moderate cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special la altitudini mari în masivele sudice, unde la rafalã vor fi viteze în general de 70…90 km/h, iar zãpada va fi viscolitã şi spulberatã, dar ziua, local şi la viteze mai mici şi în sud-vest, în vest, în centru şi în nord-est. Valorile termice se vor situa uşor peste mediile multianuale în majoritatea zonelor, cu maxime ce se vor încadra în general între 0 şi 7 grade şi minime între -8 şi 0 grade. Dimineaţa şi noaptea, pe suprafeţe mici, va fi ceaţã.

Prognoza meteo 31 ianuarie 2023, marți, în București

Vremea va fi rece în cursul nopţii, însã valorile termice diurne se vor situa uşor peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei când vor mai fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimã va fi de -5…-4 grade, uşor mai scãzutã în zona preorãşeneascã spre -7 grade.