Prognoza meteo 30 ianuarie 2024. Încă o zi cu ger năprasnic, -20 de grade Celsius în depresiuni

Vremea va fi rece, local geroasă în Transilvania, Maramureș și în dealurile subcarpatice ale Olteniei, Munteniei și Moldovei. Cerul va fi variabil în regiunile extracarpatice, unde cu totul izolat vor fi fulguieli sau lapoviță, iar în rest va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral (rafale de 40...50 km/h). Temperaturile minime se vor situa între -12 și 1 grad, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul a -22 grade. Pe arii restrânse se va forma ceață, cu o probabilitate mai mare în Transilvania și în Moldova.

29 ian. 2024, 16:10
Prognoza meteo 30 ianuarie 2024. Încă o zi cu ger năprasnic, -20 de grade Celsius în depresiuni

Prognoza meteo  MARTI
În Țară

Vremea va fi rece dimineața și noaptea, iar în Transilvania, Maramureș și în dealurile subcarpatice, local va fi ger. Cerul va fi variabil în vestul, nord-estul și sudul țării, iar în celelalte zone va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe litoral (viteze de 35…45 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 7 grade, iar cele minime între -11 și 1 grad, cu valori mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei până spre -20 de grade. Pe alocuri va fi ceață, cu o probabilitate mai mare în centrul și nord-estul teritoriului.

București

Vremea va fi rece dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -8 grade.

Prognoza meteo MIERCURI
În Țară

Valorile termice diurne vor crește ușor în cea mai mare parte a țării, însă dimineața și noaptea va fi în continuare rece, local geroasă în Transilvania. Cerul va fi variabil în vestul, nordul și centrul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între -1 și 12 grade, cu cele mai mari valori în zonele deluroase din Muntenia, iar cele minime se vor situa între -8 și 0 grade, mai mici în depresiunile Carpaților Orientali până în jurul a -15 grade. Dimineața și noaptea, pe alocuri se va forma ceață.

București

Vremea se va menține rece dimineața și noaptea. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -7…-4 grade.

Prognoza lunii. Meteorologii Accuweather anunţă un februarie 2024 capricios în România. Temperaturi şi fenomene anormale în toată ţara. Când vine primăvara la Bucureşti
Prognoza meteo JOI
În Țară

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit la această dată, astfel că vor fi maxime cuprinse în general între 4 și 12 grade, iar minimele se vor încadra între -6 și 4 grade. Cerul se va înnora treptat dinspre nord-vest și mai ales din orele serii vor fi precipitații slabe în vestul, centrul și nordul țării și izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând Maramureșul și Transilvania unde în cursul nopții trecător vor fi și lapoviță sau ninsoare. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană, cu rafale mai intense îndeosebi pe creste, dar local la viteze mai mici – în a doua parte a intervalului și în sud-vestul și nord-estul teritoriului.

București

Valorile termice, în special cele diurne, se vor situa peste mediile climatologice ale începutului de februarie. Cerul va fi mai mult senin ziua, dar pe parcursul nopții vor fi înnorări și trecător este posibil să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad.

Prognoza pe două săptămâni: Vine, vine, primăvara. Zăpada va rămâne doar la munte
Prognoza meteo VINERI
În Țară

Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior, astfel maximele vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, iar minimele se vor încadra între -6 și 1 grad. În regiunile intracarpatice vor fi înnorări în general persistente și pe spații mici se vor semnala precipitații slabe mixte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și doar izolat, cu o probabilitate mai mare în sud-est, la începutul intervalului, vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte – cu rafale mai intense în zona înaltă, dar pe parcursul zilei și în zonele joase din centru, est și pe arii mai restrânse din sud-vest.

București

Cerul va fi temporar noros și vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -3…-1 grad, anunţă ANM.

Prognoza meteo SAMBATA, DUMINICA, LUNI
În Țară

Vremea se va încălzi treptat, iar valorile termice vor deveni mult mai ridicate decât în mod normal pentru prima decadă a lunii februarie. Vor fi intervale cu ploaie în vest, centru și nord, dar și cu intensificări locale ale vântului.

București

Vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi treptat, astfel că temperaturile aerului vor fi mult mai ridicate decât în mod obișnuit.