Prognoza meteo 30 iunie. Caniculă şi disconfort termic ridicat. Se anunţă cea mai călduroasă zi din 2022. De când revin ploile

Vremea continuă să se încălzească, meteorlogii preconizând că joi va fi cea mai caldă zi din acest an. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice. Şi în Capitală, vremea va fi canicularã, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperaturã umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi.

29 iun. 2022, 15:50
Prognoza meteo 30 iunie. Caniculă şi disconfort termic ridicat. Se anunţă cea mai călduroasă zi din 2022. De când revin ploile

Prognoza meteo 30 iunie. Joi, valul de cãldurã va persista în toate regiunile, iar disconfortul termic va fi accentuat în vestul, nord-vestul şi local în centrul teritoriului, unde şi temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Va fi caniculã în zonele de câmpie şi de podiş, iar indicele temperaturã umezealã (ITU) va depãşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime între 11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 24…25 de grade în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara, când vor fi intensificãri ale vântului, vijelii, descãrcãri electrice, averse torenţiale şi pe alocuri grindinã, local în zona montanã şi submontanã, precum şi în est şi izolat în rest.

În Bucureşti, vremea va fi canicularã, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperaturã umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 18…21 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Citeşte şi: Trei zile de foc în România. Meteorologii anunţă temperaturi resimţite de 44 de grade

Prognoza meteo VINERI

TARA
Valul de cãldurã va fi persistent, iar disconfortul termic în continuare accentuat în vestul, nord-vestul şi local în centrul teritoriului, unde şi temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Canicula se va menţine în zonele de câmpie şi de podiş, iar indicele temperaturã umezealã (ITU) va depãşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 29 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice, iar cele minime între 12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 24…25 de grade în Dealurile de Vest. Instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat, astfel încât se va manifesta dupã-amiaza şi seara prin înnorãri temporar accentuate, intensificãri ale vântului, vijelii, descãrcãri electrice, averse torenţiale şi pe alocuri grindinã, local în zonele montane şi submontane, în centru, sud şi izolat în rest, cu o probabilitate mai mare noaptea în vest.

BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã, cu disconfort termic ridicat şi un indice temperaturã-umezealã (ITU) ce va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 18…21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza şi seara, când probabilitatea pentru averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului va fi în creştere.

Prognoza meteo SAMBATA

TARA
Gradul de instabilitate atmosfericã va fi ridicat, iar valorile termice vor fi mai scãzute comparativ cu ziua precedentã, în majoritatea regiunilor, însã vremea se va menţine cãlduroasã, local canicularã la câmpie. În vest, nord-vest, centru şi sud-vest, precum şi în zonele de munte, mai ales dupã-amiaza şi la începutul nopţii, vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, frecvente descãrcãri electrice şi pe arii restrânse vijelii şi cãderi de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se pot semnala pe spaţii mici, cu o probabilitate mai mare spre searã şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 şi 35 de grade, iar cele minime între 15 şi 22 de grade, mai scãzute spre 13 grade în estul Transilvaniei.

BUCURESTI. Vremea va fi cãlduroasã, iar disconfortul termic se va menţine ridicat. Cerul va fi variabil, însã mai ales spre searã şi la începutul nopţii va creşte probabilitatea pentru fenomene asociate instabilitãţii atmosferice, respectiv înnorãri accentuate, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimã va fi de 18…21 de grade.

Citeşte şi: Prognoză vara 2022. Gabriela Băncilă (ANM): „Masa de aer tropical vine peste România”. Unde scăpăm de „cupola de foc”

Prognoza meteo DUMINICA

TARA
Vremea va fi cãlduroasã în mare parte din ţarã, canicularã în vest şi pe arii restrânse în sud şi sud-est, dar şi în general instabilã. Cu precãdere din a doua parte a zilei în nordul, centrul şi nord-estul teritoriului, precum şi în zonele de munte şi pe spaţii mai mici în rest vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice, vijelii şi cãderi de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 şi 35 de grade, iar cele minime între 12 şi 22 de grade.

BUCURESTI. Vremea se va menţine cãlduroasã, cu disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, însã din a doua parte a zilei va creşte probabilitatea pentru înnorãri, averse, descãrcãri electrice şi intensificãri ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimã va fi de 17…20 de grade.