Prognoza meteo 31 august 2021. Vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării

Vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării, cerul va avea înnorări temporar accentuate și, pe arii relativ extinse, vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

30 aug. 2021, 19:28
Prognoza meteo 31 august 2021. Vremea se răceşte în cea mai mare parte a ţării

Prognoza meteo 31 august 2021

În Țară

În regiunile vestice, nordice și centrale, precum și la munte, vremea va fi răcoroasă, cerul va avea înnorări temporar accentuate și mai ales după-amiaza și noaptea, pe arii relativ extinse vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă însemnate, ce vor depăși 25…35 l/mp. În restul teritoriului valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată, cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei și pe parcursul nopții, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 18 grade în Maramureș și 29 de grade în Bărăgan și în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai coborâte în depresiuni până spre 7 grade. Izolat, cu probabilitate mai mare în centrul ţării, se va semnala ceaţă, informează ANM

București

Vremea va fi frumoasă, dar răcoroasă dimineața. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă de 13…14 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre 11 grade.

Citeste si PROGNOZA METEO septembrie 2021. Când se instalează toamna adevărată în România

Prognoza meteo 1 septembrie 2021

În Țară

Vremea se va răci în cea mai mare parte a țării. În regiunile vestice, nordice, centrale și la munte, cerul va fi mai mult noros, pe arii relativ extinse și mai ales în prima parte a intervalului, vor fi ploi, pe alocuri însemnate cantitativ. În restul teritoriului cerul va fi variabil, temporar noros după-amiaza și noaptea, când local în sud-est și în zona deluroasă și doar izolat în rest se vor semnala averse. În zona montană, în regiunile extracarpatice și pe suprafețe mici în restul teritoriului ploile vor fi însoțite de descărcări electrice. Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, la altitudini mari, unde viteza la rafală va depăși 80…90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Bărăgan şi Podişul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 17 grade. Izolat şi trecător se va forma ceaţă.

București

Valorile termice vor fi apropiate de cele normale la această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze de până la 40…50 km/h.

Prognoza meteo 2 septembrie 2021

În Țară

Vremea va fi răcoroasă, ziua în special în regiunile nordice și centrale, iar noaptea în toate zonele. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade în nordul Moldovei și 27 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 13 grade în sud-vestul Munteniei și pe litoral. Cerul va fi temporar noros în nord-est, în centru şi la munte, unde local va ploua în general slab. În restul teritoriului cerul va fi variabil la parţial noros, iar ploi slabe se vor semnala doar pe spaţii restrânse. Vântul va continua să sufle tare la munte, îndeosebi la altitudini mari şi va avea intensificări locale în celelalte zone, cu precădere în estul și în sud-estul țării. Pe alocuri vor fi condiţii de ceaţă.

București

Vremea va fi răcoroasă, cu o maximă termică în jurul a 24 de grade și o minimă de 9…12 grade. Cerul va fi temporar noros, iar condițiile de ploaie reduse. Vântul va sufla slab şi moderat.

Citeste si Anul 2020, cel mai călduros an din istorie. Anunţul meteorologilor

Prognoza meteo 3 septembrie 2021

În Țară

Vremea se va menține răcoroasă, deși valorile termice diurne vor fi în creștere. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 25 de grade, cele mai mari fiind în Oltenia, iar cele minime se vor situa între 2 şi 12 grade, mai ridicate pe litoral. Vor fi înnorări temporare în nord, în est și la munte, unde în cursul zilei local va ploua în general slab, iar în restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile cu totul izolate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în Moldova. Dimineața și noaptea vor fi condiţii de ceaţă.

București

Vremea se va menține răcoroasă. Astfel, temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoza meteo 4, 5 ,6 septembrie 2021

În Țară

Valorile termice diurne vor fi apropiate de normalul termic al perioadei, iar nopțile și diminețile vor fi răcoroase. Local şi temporar va ploua în general slab, cu precădere în a doua parte a intervalului.

București

Vremea se va încălzi treptat, devenind normală pentru începutul lunii septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi în creștere în a doua parte a intervalului.