Prognoza meteo 31 octombrie 2022. Temperaturile rămân peste media perioadei. Cât mai ţine vremea caldă

Vremea continuă să fie caldă în ţară, cu temperaturi peste media ultimei zile din octombrie. Şi în Capitală, vremea va fi frumoasă și cu mult mai caldă decât în mod obișnuit.

30 oct. 2022, 16:16
Prognoza meteo 31 octombrie 2022. Temperaturile rămân peste media perioadei. Cât mai ţine vremea caldă

Prognoza meteo 31 octombrie 2022. Vremea va fi caldă LUNI, iar în regiunile sud-vestice, sudice și sud-estice, local deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii octombrie. În vest, centru și nord, mai ales în prima parte a zilei și din nou noaptea, local va fi nebulozitate joasă sau ceață, izolat posibil asociată cu burniță. În restul teritoriului cerul va fi variabil, mai mult senin ziua, și doar izolat spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali, iar în prima parte a intervalului local în estul țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 27 de grade, cele mai mici valori urmând a se înregistra în zonele în care nebulozitatea joasă va persista, iar cele mai mari, în extremitatea sud-vestică. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

BUCUREȘTI Vremea va fi frumoasă și cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru sfârșitul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 9…10 grade.

Citeşte şi: PROGNOZA METEO IARNĂ 2022-2023. Când şi unde va ninge abundent de Crăciun. Vortexul aduce schimbări majore

MARTI Regimul termic va fi caracterizat de valori diurne în marea lor majoritate comparabile cu cele din intervalul precedent.Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade, iar cele minime între 4 și 13 grade, mai scăzute în depresiuni spre valori în jurul a 2 grade. La începutul zilei în vest, centru și nord, local va fi nebulozitate joasă sau ceață, iar în restul intervalului și al teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare frumoasă și cu mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru începutul lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

MIERCURI Vremea va fi caldă pentru această dată, iar în sud și sud-est deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 25 de grade, iar cele minime între 4 și 13 grade. În sud și sud-est cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei, iar în restul teritoriului vor fi înnorări, mai accentuate în a doua parte a intervalului, când pe spații mici trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane, iar ziua pe alocuri în sud-vest și nord-est. BUCUREȘTI Vremea va fi predominant frumoasă și deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 10…11 grade.

JOI  În sud și sud-est valorile termice vor fi în continuare mai mari decât cele climatologic specifice datei, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și izolat ploi slabe ziua, în nordul și estul țării. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului la munte și în nord[1]est. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 și 23 de grade, iar cele minime în general între 1 și 10 grade. BUCUREȘTI Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, mai scăzută față de ziua anterioară va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

DE VINERI PANA DUMINICA Valorile termice se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice perioadei. Probabilitatea pentru ploi va fi în creștere din a doua parte a intervalului, îndeosebi în nord și la munte.