Prognoza meteo 4 februarie 2023. Vremea se răcește, ninge în aceste regiuni ale țării

Prognoza meteo 4 februarie 2023. Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimţi în special la valorile termice nocturne.

03 feb. 2023, 20:40
Prognoza meteo 4 februarie 2023. Vremea se răcește, ninge în aceste regiuni ale țării

Prognoza meteo 4 februarie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi noros, în prima parte a nopţii în jumãtatea de nord-vest a teritoriului, apoi şi în rest. Vor fi precipitaţii sub formã de ninsoare la munte, în Maramureş, Transilvania, jumãtatea de est a Munteniei, local în Dobrogea, pe suprafeţe mai mici în Moldova şi mixte (ploaie, lapoviţã şi ninsoare) pe arii extinse în celelalte regiuni. Izolat se va forma polei. În Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi pe alocuri în Dealurile de Vest, cantitãţile de precipitaţii vor fi însemnate (în general de 15…25 l/mp) şi se va depune strat nou de zãpadã mai consistent. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu intensificãri în jumãtatea de vest a ţãrii, unde va avea viteze, în general, de 45…55 km/h, dar mai ales la munte, la altitudini de peste 1800 m, unde rafalele vor depãşi 80…90 km/h, va fi viscol şi vizibilitate scãzutã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei şi Moldova şi 4 grade în sud-vestul Olteniei. Izolat, îndeosebi în est, sud-est şi depresiuni, se va forma ceaţã.

Prognoza meteo 4 februarie 2023, la noapte, în București

Cerul se va înnora treptat şi cu o probabilitate mai mare în a doua parte a nopţii va ninge. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de -2…0 grade.

Prognoza meteo 4 februarie 2023, sâmbătă, în țară

Vremea va intra într-un proces de rãcire ce se va resimţi în special la valorile termice nocturne. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ninsoare, exceptând pe parcursul zilei regiunile sudice şi vestice, unde vor fi mixte. Izolat se va forma polei. Local cantitãţile de precipitaţii vor fi însemnate în zona montanã, cu precãdere la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, unde pe alocuri se vor depãşi 25…35 l/mp şi se va depune strat consistent de zãpadã. Temporar vântul va avea intensificãri, mai susţinute la munte, cu rafale de peste 80…90 km/h la altitudini mai mari de 1800 m, viscolind ninsoarea şi scãzând vizibilitatea, precum şi în prima parte a intervalului în jumãtatea de vest, apoi în special în sud-est şi vest, vitezele urmând sa fie, în general, între 55 şi 65 km/h, amplificând senzaţia de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi -1 grad. Pe areale mici va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

Prognoza meteo 4 februarie 2023, sâmbătă, în București

Cerul va fi mai mult noros şi trecãtor vor fi precipitaţii slabe sub formã de ninsoare, iar pe parcursul zilei şi ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri noaptea, când la rafalã se vor atinge viteze în general de 40…45 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de -2…-1 grad.

Prognoza meteo 5 februarie 2023, duminică, în țară

Vremea va deveni deosebit de rece în cea mai mare parte a ţãrii, geroasã noaptea şi dimineaţa pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice şi pe alocuri în rest, în special la deal. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -7 şi 1 grad, iar cele minime vor fi cuprinse între -16 şi -4 grade, cu valori mai ridicate pe litoral, spre -2 grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri şi ninsori în Dobrogea şi pe alocuri în Muntenia, Oltneia, Moldova şi Transilvania. Mai ales ziua, vântul va fi intens în sud-estul teritoriului, precum şi la altitudini mari în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, unde local, la rafalã, se vor depãşi viteze de 75…85 km/h. Intensificãri ale vântului vor fi şi în restul ţãrii, în general de 45…55 km/h. Pe arii restrânse va fi ceaţã cu depunere de chiciurã.

Prognoza meteo 5 februarie 2023, duminică, în București

Vremea va fi rece; temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimã va fi de -7…-5 grade. Temporar cerul va avea înnorãri şi trecãtor vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze în general de 35…45 km/h şi va amplifica senzaţia de frig.