Prognoza meteo 4 mai. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere. Vești bune pentru românii care merg la biserică

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în sudul și parțial în vestul și centrul țării. Vor fi perioade cu averse, însoțite și de descărcări electrice, local în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, pe arii mai restrânse în Crișana și Transilvania și doar izolat, posibil în rest.

03 mai 2024, 14:05
Prognoza meteo 4 mai. Cum va fi vremea în noaptea de Înviere. Vești bune pentru românii care merg la biserică

LA NOAPTEÎn Țară

Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de sud a țării și temporar vor fi averse, local în Oltenia și Banat, pe arii mai restrânse în Muntenia, Dobrogea, dar posibil și în sudul Transilvaniei, inclusiv în zonele montane aferente. Vântul va sufla în general slab, însă treptat în a doua parte a nopții se va intensifica în sudul Moldovei, nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei, cu viteze la rafală în general de 40…50 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între 7 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile din nord-estul Transilvaniei, spre 4…5 grade.

București

Cerul va avea înnorări și vor fi condiții pentru averse slabe, iar spre sfârșitul intervalului vântul va deveni moderat. Temperatura minimă va fi de 10…12 grade.

SAMBATA

În Țară

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în sudul și parțial în vestul și centrul țării. Vor fi perioade cu averse, însoțite și de descărcări electrice, local în Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, pe arii mai restrânse în Crișana și Transilvania și doar izolat, posibil în rest. Punctiform cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în jumătatea de sud-est a țării, cu rafale în general de 45…55 km/h în Dobrogea, Muntenia și sudul Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură. În cursul nopții, vântul va slăbi treptat în intensitate, iar cerul se va degaja treptat în mare parte din țară și doar în sud-vest vor mai fi unele înnorări și pe spații mici ploi slabe, în primele ore ale intervalului. Valorile termice se vor situa în marea lor majoritate în jurul celor normale, astfel maximele se vor încadra în general între 18 și 25 de grade, iar cele minime între 4 și 13 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până în jurul valorii de 1 grad.

București

Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare și perioade cu averse slabe, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări (rafale în jurul a 50 km/h). Spre seară și în cursul nopții, treptat, vântul va slabi în intensitate și cerul se va degaja. Valoriile termice se vor situa în jurul mediilor climatologice, maxima va fi de 21…23 de grade, iar cea minimă de 7…9 grade.

DUMINICA

În Țară

Vremea va fi ușor instabilă. După-amiaza și seara, local îndeosebi în zonele montane și submontane din Banat, Crișana, Oltenia, nord-vestul Munteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și izolat în rest, vor fi înnorări temporar accentuate și averse, însoțite de descărcări electrice, apoi astfel de manifestări vor fi în restrângere către regiunile nord-vestice. Izolat se pot acumula cantități de apă mai însemnate (peste 15 l/mp) și vor fi condiții de grindină. În restul intervalului și al teritoriului cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 26 de grade, local mai scăzute pe litoral și în deltă, iar cele minime vor fi cuprinse între 3…4 grade în estul Transilvaniei și 14…15 grade în dealurile vestice.

București

Vremea va fi normală termic. Cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul zilei și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 22 de grade, iar cea minimă va fi de 7…10 grade.