PROGNOZA METEO 5 decembrie. Lapoviţă, ninsoare şi viscol la munte, vreme caldă şi ploi în restul ţării

Sâmbătă vremea va deveni caldă, chiar deosebit de caldă pentru această dată în vestul, sudul și centrul țării, şi va ploua. La munte se anunţă lapoviţă şi ninsoare.

04 dec. 2020, 14:00
PROGNOZA METEO 5 decembrie. Lapoviţă, ninsoare şi viscol la munte, vreme caldă şi ploi în restul ţării

PROGNOZA METEO 5 decembrie. La noapte în sudul și estul țării vor fi nori joși și, local, ceață, iar pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe sau burniță. La munte cerul va avea înnorări accentuate și vor fi precipitații mixte, local în Carpații Meridionali și Munții Banatului și izolat în celelalte masive, ce vor favoriza producerea de polei. În rest, cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie slabă, trecătoare, vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în sudul Banatului și la munte, cu precădere pe crestele înalte ale Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale, în general, de 60…70 km/h, iar local și temporar, însă cu viteze mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile minime, mult peste normele perioadei, se vor situa, în general, între 0 și 8 grade.

PROGNOZA METEO 5 decembrie. La București cerul va fi mai mult noros și se va semnala ceață, asociată trecător cu burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă, mult peste norma perioadei, se va situa în jurul valorii de 6 grade.

Citeşte şi: Prognoza meteo pentru luna decembrie. Cum va fi vremea de Sărbătorile de iarnă

 

PROGNOZA METEO 5 decembrie. Sâmbătă vremea va deveni caldă, chiar deosebit de caldă pentru această dată în vestul, sudul și centrul țării. În regiunile extracarpatice vor fi nori joși şi, pe alocuri, ceață, iar local vor fi ploi slabe sau burniță. La munte, îndeosebi în Carpaţii Meridionali și în Munţii Banatului, vor fi înnorări accentuate și ploi în general moderate cantitativ, iar la altitudini de peste 1700 m, lapoviţă și ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi slabe și – dimineața și noaptea – ceaţă, vor fi pe arii restrânse, în Transilvania. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, precum şi în sudul Banatului, cu rafale ce vor depăşi 60…80 km/h, iar temporar, cu viteze mai mici şi în celelalte regiuni. Vor fi temperaturi maxime de la 5…6 grade în zonele cu ceaţă persistentă, mai ales din nord-est, până la 15 grade în vest. Temperaturile minime, în continuare cu mult peste normele perioadei, se vor situa între 0 grade în depresiuni și 10 grade în sudul Banatului, conform ANM.

PROGNOZA METEO 5 decembrie. La București vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată, dar va fi în general închisă și, trecător, se vor semnala ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla moderat, temporar cu ușoare intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 5…7 grade.

 

PROGNOZA METEO DUMINICA

În regiunile estice și sudice vremea va fi în general închisă și se va răci față de ziua precedentă. Va ploua local, posibil moderat cantitativ, în Oltenia, iar în Muntenia, Dobrogea și Moldova vor fi ploi slabe sau burniță. În vestul, nord-vestul și centrul țării, vremea se va menține caldă, cerul va fi variabil și ploile se vor semnala pe arii restrânse. La munte vor fi precipitații, mai extinse și mai consistente în Carpații Meridionali și în Munții Banatului, mixte ziua și predominant ninsori noaptea. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, dar mai susţinute la munte, cu rafale de 80…100 km/h în masivele sudice, unde ninsoarea va fi viscolită, în Banat unde se vor atinge viteze, în general, de 65…75 km/h, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în medie cu 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad în nord-est și 14 grade în vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 și 6 grade. Local în est și sud și izolat în rest, mai ales dimineața, va fi ceață.

București

Vremea va fi închisă şi se va răci față de ziua precedentă, devenind apropiată de normalul termic al perioadei. Trecător va ploua slab, iar vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări, de până la 40…45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 7 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

 

PROGNOZA METEO LUNI

Vremea se va răci în toată ţara și va fi în general închisă. Vor fi precipitaţii ce se vor extinde treptat, dinspre sud-vest, cuprinzând majoritatea regiunilor, predominant ploi ziua și mixte noaptea. Acestea vor fi moderate cantitativ în vestul și sudul țării, iar în Oltenia, sudul Banatului și zona Carpaților Meridionali și a Munților Banatului cantitățile de apă vor fi însemnate, la munte stratul de zăpadă nou depus va fi consistent și zăpada va fi viscolită. Pe alocuri se va semnala polei. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu rafale de peste 70…90 km/h pe crestele montane înalte din masivele sudice, cu 65…75 km/h în sudul Banatului şi, local şi temporar, cu viteze mai mici, în restul teritoriului. Temperaturile maxime, în scădere mai accentuată în regiunile nord-estice, unde vor fi predominant negative, se vor situa între -2 grade în Moldova şi 10…11 grade în Crişana şi Maramureş, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 5 grade, ușor mai ridicate pe litoral, spre 7 grade. Izolat, dimineața, va mai fi ceaţă.

București. Vremea va continua să se răcească şi se va menţine închisă. Temporar va ploua, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.

 

PROGNOZA METEO MARTI

În regiunile estice și sudice vremea se va menține închisă și vor fi precipitații, predominant ninsori pe arii extinse în Moldova, local mixte în Muntenia și mai ales ploi în Dobrogea și Oltenia. În vest, centru și nord-vest cerul va fi doar temporar noros și, îndeosebi ziua, pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe, predominant ploi. Pe alocuri se va depune polei. La munte va ninge. Vântul va sufla moderat, local cu intensificări îndeosebi ziua, cu precădere în regiunile sud-estice, sudice și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în Moldova şi 10…11 grade în Banat, Crişana şi Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 și 7 grade. Noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice, vor fi condiții de ceață.

București. Vremea se va menţine în general închisă. Temporar va ploua iar vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, cu rafale de 40…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 4…6 grade, iar cea minimă de 1…2 grade.