PROGNOZA METEO 5 FEBRUARIE. Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă

Vremea în țară va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, înregistrându-se 16 grade în unele regiuni. În regiunile nordice, cerul va fi mai mult noros și precipitațiile se vor extinde treptat. În Capitală, temperaturile vor începe să crească începând de luni

04 feb. 2021, 19:59
PROGNOZA METEO 5 FEBRUARIE. Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă

PROGNOZA METEO 5 FEBRUARIE. În nord-vestul și parțial în centrul țării vor fi înnorări, pe arii restrânse precipitații predominant sub formă de ploaie și izolat condiții de polei. În zona montană înaltă, cu precădere pe ramura vestică a Capaților Orientali, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil și vor fi condiții de ceață. Vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, dar cu viteze mai mari în Carpații de Curbură și în Carpații Meridionali, unde rafalele vor atinge 70…80 km/h, iar pe creste 90…110 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze mai mari în nord-est, unde rafalele vor atinge 45…55 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -3 și 6 grade.

În București, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul nopții. Vântul va sufla moderat, cu scurte intensificări la începutul intervalului (rafale de până la 45…50 km/h), apoi va deveni slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 3…5 grade.

Citește și: Praf saharian deasupra României, în weekend

Vineri, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, exceptând nord-estul țării, unde valorile termice se vor situa în jurul normelor perioadei. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1…2 grade în nordul Moldovei și 14…16 grade în Banat și în vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa, în general, între -3 și 6 grade. În regiunile nordice, cerul va fi mai mult noros și precipitațiile se vor extinde treptat, mai ales în a doua parte a zilei. Vor fi ploi, iar în zona de munte și în jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile. Izolat se va depune polei. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare și, mai ales dimineața și noaptea, pe arii restrânse, îndeosebi în sud, va fi ceață, posibil asociată, izolat, cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste.

În București, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată, deși valorile de temperatură vor fi în scădere față de intervalul precedent. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 10 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade. Mai ales noaptea, se va semnala ceață.

Sâmbătă, vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie, exceptând nord-estul teritoriului, unde valorile termice se vor situa sub mediile multianuale. Cerul va prezenta înnorări persistente și vor fi precipitații slabe și moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare în zona Carpaților Orientali, în nordul și centrul Moldovei și mai ales ploi în Maramureș, nordul Crișanei și al Transilvaniei. Pe arii restrânse se va depune polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar se va semnala ceață, posibil asociată, izolat și trecător, cu burniță, pe arii restrânse la începutul intervalului și local noaptea. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste, cu rafale de 60…80 km/h, iar în rest va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de la -3 grade în nordul Moldovei, până spre 16…17 grade în Banat și în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade, mai scăzute în nord-est, spre -9 grade, dar mai ridicate în sudul Banatului, până la 9…10 grade.

În București, valorile termice se vor situa, în continuare, peste cele caracteristice datei. Cerul va avea înnorări, iar dimineața și mai ales noaptea, va crește probabilitatea de ceață asociată trecător cu burniță. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 8…10 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

PROGNOZA METEO 5 FEBRUARIE. Duminică, în sudul şi în sud-estul ţării vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate stratiformă sau ceaţă persistente, cu precădere în zonele joase de relief, asociate pe alocuri cu burniţă sau ploaie slabă, condiţii în care valorile termice diurne vor fi apropiate de cele normale în prima decadă a lunii februarie. În Moldova vremea va fi foarte rece, cu temperaturi negative pe tot parcursul intervalului, în special în nordul regiunii, unde precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În regiunile intracarpatice, în zonele montane şi submontane vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an; cerul va fi variabil ziua, dar cu înnorări noaptea, când aria ploilor va fi în extindere treptată. În zona montană înaltă vor fi precipitații mixte. Pe alocuri în nord-estul teritoriului şi zona Carpaţilor Orientali şi izolat în Transilvania şi Carpaţii Meridionali vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste și în sudul Banatului, dar izolat şi temporar şi în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 grade în nordul Moldovei și 16…17 grade în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -6 grade în extremitatea de nord a Moldovei și 10…11 grade în sudul Banatului.

București, vremea va fi închisă, cu nebulozitate de plafon jos persistentă şi fără variaţii termice pe tot parcursul intervalului, respectiv valori în jurul a 4 grade la amiază şi 3 grade spre dimineaţă. Vor fi condiţii de burniţă, iar la începutul intervalului şi noaptea se poate forma ceaţă. Vântul va sufla în general moderat.

Luni, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an în aproape toată ţara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 1…2 grade în nordul Moldovei și 19 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade. Cerul va avea înnorări şi va ploua -în general moderat cantitativ- pe arii extinse în majoritatea regiunilor, iar în zona montană înaltă, mai ales noaptea, precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În Moldova vor fi precipitaţii mixte şi depuneri de polei. În sudul teritoriului ploile vor avea caracter de aversă şi pe alocuri vor fi însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte și pe litoral şi pe arii mai restrânse în celelalte zone. Izolat se va semnala ceaţă.

În București, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade. Cerul va avea înnorări şi temporar va ploua; vor fi mai ales averse, moderate cantitativ şi vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, în special seara şi noaptea.

PROGNOZA METEO 5 FEBRUARIE. Tendinţa Evoluţiei Vremii pentru zilele de MARTI, MIERCURI si JOI

În cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în regiunile sudice, vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Excepţie va face nordul Moldovei, unde valorile termice diurne vor fi mai apropiate de cele normale în luna februarie. Va ploua temporar în vest, centru şi nord, iar spre sfârşitul intervalului şi în regiunile sudice.

În București, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru prima jumătate a lunii februarie, iar probabilitatea de ploaie slabă va creşte la sfârşitul intervalului.