Prognoza meteo 5 ianuarie 2021. Ninsori la munte, ploi şi temperaturi ridicate în restul ţării

Prognoza meteo. Meteorologii anunţă vreme mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă a anului. Pe parcursul zilei vor fi înnorãri şi va ploua în majoritatea regiunilor. La munte se anunţă ninsori.

04 ian. 2021, 15:44
Prognoza meteo 5 ianuarie 2021. Ninsori la munte, ploi şi temperaturi ridicate în restul ţării

PROGNOZA METEO 5 IANUARIE 2021. MARŢI vremea va fi în continuare caldã, deşi valorile termice vor marca o scãdere faţã de intervalul precedent. Pe parcursul zilei vor fi înnorãri şi va ploua pe arii relativ extinse în jumãtatea de nord a ţãrii, iar în restul teritoriului cerul va deveni, treptat, variabil şi ploi slabe vor mai fi pe alocuri în primele ore. În Carpaţii Orientali şi Meridionali va continua sã ningã, dar în general slab cantitativ.

Noaptea, cerul va fi degajat în cea mai mare parte a ţãrii, dar pe spaţii mici se va semnala ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, dar temporar, pe arii restrânse, şi în restul teritoriului, în special în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 14 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul şi sud-estul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi 6 grade.

VREMEA ÎN BUCURESTI se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit, deşi valorile termice în special cele nocturne vor fi în scãdere faţã de intervalul precedent. Cerul va fi mai mult noros în prima parte a zilei, când, trecãtor, va ploua slab, apoi se va degaja treptat.

Vântul va avea uşoare intensificãri dupã-amiaza (rafale în jur de 40 km/h), iar în restul intervalului va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 0…2 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

Citeşte şi Avertizare meteo ninsori abundente şi viscol puternic la munte şi în sudul ţării, ploi în rest

Prognoza meteo pentru zilele următoare

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi în continuare caldã, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade.

Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorãri în regiunile vestice şi sud-vestice, unde local va ploua slab. Începând de seara, înnorãrile se vor extinde şi va ploua local, moderat cantitativ în sud-vestul, sudul şi centrul teritoriului şi pe arii restrânse şi slab în rest.

În zona montanã şi trecãtor spre sfârşitul intervalului şi în Transilvania vor fi precipitaţii mixte şi izolat condiţii de polei, iar la altitudini de peste 1700 m vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare pe crestele montane în special ale Carpaţilor Meridionali, dar ziua şi în sudul Banatului. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief se va semnala ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI se va menţine caldã. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 2…4 grade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin în cursul zilei, apoi se va înnora treptat, iar în a doua parte a nopţii va ploua slab. Vântul va sufla în general slab. La începutul intervalului vor fi condiţii de ceaţã.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va menţine mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 3 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 4 grade pe litoral.

Cerul va avea înnorãri şi se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii, cu precãdere pe parcursul zilei. În regiunile sudice şi sud-estice va ploua, în timp ce în restul teritoriului precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Izolat vor fi condiţii de polei.

La munte va ninge, se va depune strat nou de zãpadã, iar vântul va avea intensificãri, mai ales pe creste, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada. Intensificãri ale vântului vor fi, local şi temporar şi în restul teritoriului, în special în sud şi în est. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI va fi în continuare mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi temporar noros şi va ploua slab, cu precãdere în prima jumãtate a zilei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare, în prima parte a intervalului.

Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã, dar se va menţine uşor mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime între -7 şi 2 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri ziua în jumãtatea de sud a ţãrii, unde se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formã de ploaie, iar noaptea în nord-vest, unde izolat va ninge slab. La munte vor fi ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI se va rãci faţã de ziua precedentã, astfel încât valorile termice se vor apropia de cele normale pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate pe parcursul zilei, când va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 4…5 grade, iar cea minimã de -2…0 grade.

Tendinţa evoluţiei vremii de SAMBATA pana MARTI dimineata

TARA:

Vremea va deveni apropiatã de normalul termic al perioadei şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii.

BUCURESTI: Vremea va fi apropiatã de normalul termic al perioadei şi temporar se vor semnala precipitaţii.