Prognoza meteo 5 mai. Vreme caldă cu maxime de 26 de grade, dar şi ploi torenţiale şi posibile căderi de grindină

Vremea se menţine caldă în mare parte din ţară. După-amiaza și seara vor fi averse și descărcări electrice la munte, dar şi în alte zone mai joase. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp și vor fi condiții de grindină.

04 mai 2022, 16:25
Prognoza meteo 5 mai. Vreme caldă cu maxime de 26 de grade, dar şi ploi torenţiale şi posibile căderi de grindină

Prognoza meteo 5 mai. La noapte cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul intervalului când izolat vor mai fi averse și descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare în centrul țării precum și în zonele de deal și munte. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 3 şi 11 grade. Pe areale mici vor fi condiții de ceață.

București. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 7…10 grade.

Citeşte şi: Alertă meteo: Ploi torenţiale şi furtuni cu grindină în jumătate de ţară

Prognoza meteo 5 mai JOI
Vremea va fi caldă în vestul şi sud-vestul ţării, iar în rest apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special după-amiaza și seara, când vor fi averse și descărcări electrice local în Carpații Occidentali și Meridionali, pe arii restrânse în Transilvania și doar cu totul izolat în restul zonelor. Ploile vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, de scurtă durată în timpul averselor, iar noaptea în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, mai scăzute pe litoral până spre 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei și 13 grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici, vor fi condiții de ceață.

București. Vremea va fi normală din punct de vedere termic și în general frumoasă. Cerul va fi variabil ziua și mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 6…9 grade, potrivit ANM.

Citeşte şi: Fără corturi pe plajele de la Corbu și Vadu! Amenzile au crescut, între 3.000 și 6.000 de lei pentru cine mai campează acolo

Prognoza meteo VINERI
Vremea va fi caldă în jumătatea de vest a țării și în general normală termic în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara când se vor semnala averse și descărcări electrice, pe spații restrânse în zonele de deal și munte și izolat în nord-vest și centru. Ploile vor lua și aspect torențial și vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sud-vestul teritoriului, iar trecător și în sud-est și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 14…16 grade pe litoral și 26…27 de grade în zona de câmpie a Banatului; minimele termice vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, până spre 0 grade.

București. Vremea se va menține predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 22…23 de grade, iar cea minimă de 4…7 grade.

Prognoza meteo SAMBATA
Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara local în nord-vestul țării și pe arii restrânse la munte, unde se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului și în nordul Moldovei. Temperaturile maxime, în ușoară scădere față de intervalul anterior, se vor încadra între 14 și 25 de grade, iar cele minime între 1 și 13 grade. Spre sfârșitul intervalului, pe alocuri se va forma ceață.

București. Vremea va fi în continuare frumoasă. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

Prognoza meteo DUMINICA
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate la munte și în nordul țării, unde local vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade, iar cele minime între 3 și 13 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

București. Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice acestei date. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade.


loading...
Partenerii noștri