Prognoza meteo 5 martie. Vremea se răceşte şi se întorc ploile şi ninsorile

Vineri, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor, exceptând nordul și nord-vestul, unde se va răci. Noaptea, înnorările vor cuprinde mare parte din țară, iar precipitațiile se vor semnala local în centrul și nord-estul teritoriului, unde vor fi mai ales ninsori și pe arii mai restrânse în sud și vest, unde vor fi mixte. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în zona Carpaților Orientali

04 mart. 2021, 15:32
Prognoza meteo 5 martie. Vremea se răceşte şi se întorc ploile şi ninsorile

Prognoza meteo 5 martie. 

La noapte cerul, mai mult senin în cea mai mare parte a țării, va avea înnorări în regiunile nordice, unde numai izolat va ploua slab, iar în nordul Carpaților Orientali vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona înaltă de munte, iar spre dimineață și în nord-vest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7 și 6 grade. În zonele joase, cu totul izolat, vor fi condiții de ceaţă.

BUCUREȘTI Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 0…2 grade.

 

Prognoza meteo 5 martie. Vineri, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată în majoritatea regiunilor, exceptând nordul și nord-vestul, unde se va răci accentuat față de ziua precedentă, iar valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei. Ziua, cerul va fi variabil în sudul și estul teritoriului și mai mult noros în vest, centru și nord, unde vor fi precipitații, mixte la munte și predominant ploi în rest. Noaptea, înnorările vor cuprinde mare parte din țară, iar precipitațiile se vor semnala local în centrul și nord-estul teritoriului, unde vor fi mai ales ninsori și pe arii mai restrânse în sud și vest, unde vor fi mixte. La munte vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în zona Carpaților Orientali. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte va sufla tare, cu rafale de peste 80…100 km/h, temporar viscolind zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între 5…6 grade în nordul Moldovei și 18…19 grade în Muntenia și Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între – 4 și 6 grade. Dimineața, izolat, vor mai fi condiții de ceață, potrivit ANM.

Citeşte şi: Prognoza meteo în martie. Vreme deosebit de schimbătoare. Zilele reci şi umede vor alterna cu cele calde şi însorite

BUCUREȘTI Vremea se va menţine deosebit de caldă. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Cerul, mai mult senin ziua, se va înnora pe parcursul nopții, iar spre sfârșitul intervalului vor fi posibile precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări după-amiaza și noaptea, cu rafale de 40…50 km/h.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 4 martie. Creşte incidenţa COVID în Bucureşti. Cinci judeţe în scenariul roşu

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea se va răci accentuat față de zilele precedente în toate regiunile, devenind rece pentru această dată în cea mai mare parte a țării, îndeosebi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 9 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea de sud-vest. Ziua, cerul va fi noros în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, unde va ninge moderat cantitativ şi se va mai depune strat de zăpadă, dar şi în sudul teritoriului, unde local vor fi precipitaţii mixte. În celelalte regiuni, înnorările vor fi temporare, iar îndeosebi în est și centru vor mai fi fulguieli trecătoare. Vântul va avea intensificări în zona montană, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde rafalele vor depăşi 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada şi, local și temporar, în restul teritoriului, cu precădere din sud, est şi centru, cu viteze ce vor atinge izolat 50…60 km/h. În cursul nopţii, cerul va deveni variabil, precipitaţii vor mai fi doar izolat, în sud și la munte, iar vântul va slăbi semnificativ. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -11 și -1 grad. Cu totul izolat, mai ales noaptea, se va semnala ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va răci accentuat față de zilele precedente, devenind rece pentru această dată. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade. Mai ales în prima parte a zilei, cerul va fi noros și, trecător, se vor semnala precipitații slabe, îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va fi moderat, cu unele intensificări (rafale de 40…50 km/h). Spre seară și noaptea, cerul va deveni variabil, iar vântul va sufla în general slab.

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va fi în general frumoasă, dar rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil în regiunile sudice și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă și, trecător, în sudest. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12…-11 grade în depresiunile intramontane şi 0…1 grad pe litoral. Izolat, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar va fi rece dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi temporar noros ziua, apoi se va însenina, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă, mai ridicată decât în ziua precedentă, va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade. Vor fi condiţii de ceaţă, noaptea.

 

Prognoza meteo LUNI

Vremea se va menține rece dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar mai accentuate în zona Carpaților Orientali și în Moldova, unde trecător va ninge slab, iar vântul va avea ușoare intensificări. Temperaturile maxime, mai ridicate față de ziua precedentă în regiunile sudice și sud-estice, se vor încadra între 4 și 13 grade, cu cele mai mari valori în sud-vestul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -7 și 1 grad. Izolat, vor fi condiții de ceață.

BUCUREȘTI Vremea se va încălzi ușor și va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -2…-1 grad.