Prognoza meteo 5 octombrie 2023. Vremea e mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

04 oct. 2023, 14:06
Prognoza meteo 5 octombrie 2023. Vremea e mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă
Sursa foto: Alina Andrei

Prognoza meteo 5 octombrie 2023, la noapte, în țară

Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse averse posibil însoțite de descărcări electrice, în vestul, centrul, estul țării și în zona montană. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 5 și 17 grade. Spre sfârșitul intervalului, pe suprafețe mici, va fi ceață.

Prognoza meteo 5 octombrie 2023, la noapte, în București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 10…13 grade.

Citește și Toamna vine cu picătura în România. Elena Mateescu anunţă că un ciclon polar loveşte România

Prognoza meteo 5 octombrie 2023, joi, în țară

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 1…2 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 15…16 grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse averse, după-amiaza posibil însoțite de descărcări electrice -pe parcursul zilei în zona montană și submontană, mai ales a Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, în restrângere noaptea, cu o probabilitate mai mare către sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări la munte, mai ales în zona Carpaților de Curbură (rafale de 55…60 km/h), iar în a doua parte a intervalului și în est (viteze de 40…50 km/h). Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

Prognoza meteo 5 octombrie 2023, joi, în București

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…26 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

Citește și Prognoza iernii. Se anunţă vortex polar cu nămeţi de zăpadă şi temperaturi scăzute. Ninsorile vin mai repede în toată lumea

Prognoza meteo 6 octombrie 2023, vineri, în țară

Valorile termice vor marca o scădere față de intervalul anterior în majoritatea zonelor și se vor apropia de cele specifice perioadei, însă în regiunile sudice, mai ales pe parcursul zilei, va fi mai cald decât în mod obișnuit. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare în special după-amiaza și seara, dar numai izolat vor fi posibile ploi slabe, mai ales la munte și în sudul extrem. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană (rafale în jurul a 60 km/h pe creste), precum și în Moldova și în Dobrogea (cu până la 40…50 km/h) în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 19 și 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în depresiunile intramontane și 13…15 grade pe litoral. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, cu precădere pe văi și în depresiuni, se va semnala ceață.

Prognoza meteo 6 octombrie 2023, vineri, în București

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit în prima decadă a lunii octombrie. Cerul va avea înnorări temporare ziua și va deveni mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…25 de grade, iar cea minimă de 8…11 grade.


Calendar 2024