Prognoza meteo 6 februarie 2024! Vremea trece de la o extremă la alta, iar vântul va sufla mai ceva ca în vârful muntelui

Meteorologii anunță că pe data de 6 februarie, vremea va fi deosebit de caldă, dar se va menține vântoasă în majoritatea zonelor țării.

05 feb. 2024, 13:30
Prognoza meteo 6 februarie 2024! Vremea trece de la o extremă la alta, iar vântul va sufla mai ceva ca în vârful muntelui
Prognoza meteo 6 februarie 2024!

Prognoza meteo 6 februarie 2024! Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali acestea vor fi de 90…100 km/h, precum și în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova cu rafale în general de 55…60 km/h, însă local și în restul teritoriului, dar la intensitități mai mici de până la 45…50 km/h.

Citește și Efectul Gloria, surprins pe Vârful Omu! Fenomenul extrem de spectaculos care apare în condiții foarte rare

Prognoza meteo 6 februarie 2024!

LA NOAPTEÎn Țară

Vremea va fi vântoasă. În cea mai mare parte a țării vor fi viteze ale vântului în general de 55…60 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei rafalele vor atinge 65…75 km/h. La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar îndeosebi în prima parte a nopții în zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă. În nord-vestul, centrul și nordul teritoriului, cerul va fi mai mult noros, însă doar pe arii restrânse, în zona montană temporar va ploua slab, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge viscolit. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Temperaturile minime, cu mult mai mari decât cele specifice perioadei, se vor situa în general între 2 și 7 grade. Spre sfârșitul intervalului, cu totul izolat se va forma ceață.

București

Vremea va fi vântoasă, cu rafale în general de 50…55 km/h. Cerul va fi mai mult senin. Temperatura minimă, cu mult mai mare decât cea climatologic specifică datei, va fi de 5…6 grade.

MARTI

În Țară

Vremea va fi deosebit de caldă, dar se va menține vântoasă în majoritatea zonelor. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze de 70…80 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali acestea vor fi de 90…100 km/h, precum și în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova cu rafale în general de 55…60 km/h, însă local și în restul teritoriului, dar la intensitități mai mici de până la 45…50 km/h. Cerul va fi mai mult senin, exceptând nordul teritoriului, unde vor fi înnorări temporare și pe alocuri precipitații slabe. Acestea vor fi sub formă de ploaie și mixte la altitudini de peste 1700 m în nordul Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor situa în general între 12 și 19 grade, cu cele mai ridicate valori în sud și sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață, potrivit ANM.

București

Vremea va fi frumoasă și se va menține deosebit de caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 18…19 grade, iar cea minimă de 5…6 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de până la 50 km/h.

MIERCURI

În Țară

Vremea se va menține deosebit de caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 10 și 18 grade, iar cele minime între -2 și 9 grade. Vor fi înnorări temporare în vest, centru și nord și pe arii restrânse precipitații slabe, mai ales în zona montană și submontană. Acestea vor fi sub formă de ploaie și trecător lapoviță și ninsoare la altitudini de peste 1700 m. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult senin. Vântul va continua să aibă intensificări la munte, cu viteze de 60…80 km/h, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali, iar în zonele joase de relief va sufla moderat, local și temporar cu intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h. Dimineața și noaptea, izolat va fi ceață.

București

Vremea se va menține frumoasă și deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie, astfel încât temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 3…6 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu viteze la rafală de până la 40…45 km/h.

JOI

În Țară

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie (valori termice în medie cu 8…12 grade peste normele perioadei, atât ziua, cât și noaptea); astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 8 grade, ușor mai scăzute (-2…0 grade) în depresiunile din estul și sud-estul Transilvaniei și în nordul Olteniei. Cerul va fi mai mult senin în sud și sud-est, iar în celelalte regiuni va avea înnorări, mai persistente în nordul țării. Va ploua local în Maramureș și izolat în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei, iar în Carpații Orientali și în Munții Apuseni, la altitudini mari, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, dar pe arii restrânse, trecător, și în zonele joase de relief, cu precădere din nord-vest și centru. În orele dimineților, izolat va fi ceață.

București

Vremea va fi în continuare frumoasă, iar valorile termice se vor menține cu mult mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade (cu 13 grade mai ridicată decât norma climatologică a datei), iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

VINERI

În Țară

Vremea se va menține cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra în general între 11 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse -în marea lor majoritate- între 2 și 9 grade. Cerul va fi temporar noros în jumătatea de nord a țării, dar numai pe arii restrânse în Maramureș, nordul Transilvaniei și al Moldovei și zona montană aferentă va ploua slab; în restul teritoriului cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari la munte, cu precădere în Carpații Orientali și Munții Apuseni și izolat în zonele joase de relief, mai ales din vest-nord-vest. Izolat vor fi condiții de ceață.

București

Vremea va fi frumoasă, iar regimul termic mult mai ridicat decât cel specific perioadei va persista; temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

SAMBATA, DUMINICA, LUNI

În Țară

Va fi în continuare cu mult mai cald decât ar fi normal în această perioadă din an. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată în ultima zi în sud și sud-vest.

București

Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru luna februarie. În ultima zi va crește probabilitatea de ploaie.

Citește și Alerte cod galben și portocaliu de fenomenele severe: viscol la munte, vântul va sufla puternic în toată țara și inundații