Prognoza meteo 6 ianuarie 2021. Ninge la munte, plouă în restul ţării

Prognoza meteo 6 ianuarie 2021. Vremea va fi în continuare caracterizatã de valori termice mai mari decât cele climatologic specifice datei. La munte vor predomina ninsorile, în timp ce în restul ţării sunt aşteptate ploi.

05 ian. 2021, 15:01
Prognoza meteo 6 ianuarie 2021. Ninge la munte, plouă în restul ţării
Prognoza meteo 6 ianuarie. Ninge la munte, plouă în restul ţării

Prognoza meteo 6 ianuarie. MIERCURI.

Vremea va fi în continuare caracterizatã de valori termice cu mult mai mari decât cele climatologic specifice datei la nivelul întregii ţãri, dar mai ales în centru, sud şi în est. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 8 grade.

Cerul va avea înnorãri pe tot parcursul intervalului în vest şi sud-vest, unde va ploua pe arii extinse, iar în restul teritoriului, cerul mai mult senin ziua, se va înnora treptat începând cu orele serii, iar ploile se vor semnala local. La munte, la început vor fi precipitaţii mixte, apoi vor predomina ninsorile, în timp ce, la altitudini mari doar va ninge.

Cu o probabilitate destul de mare, îndeosebi din a doua parte a nopţii, în Maramureş, ploile se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare, iar în Transilvania, cu precãdere în partea de est a regiunii vor predomina ninsorile. Izolat vor fi condiţii de polei. Cantitãţile de precipitaţii vor fi local însemnate în sud-vest şi în grupa vesticã a Carpaţilor Meridionali.

Citeşte şi Prognoza meteo în ianuarie. Vreme caldă şi precipitaţii însemnate, apoi vine frigul

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri pe crestele montane, în special ale Carpaţilor Meridionali, unde temporar ninsoarea va fi viscolitã şi zãpada spulberatã, iar ziua şi în sudul Banatului, dar la intensitãţi mult mai mici. Dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI se va menţine cu mult mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã, astfel cã în orele amiezii se vor înregistra valori în jurul a 12 grade, iar temperatura minimã va fi de 2…4 grade. Cerul, mai mult senin ziua, se va înnora treptat în a doua parte a intervalului, iar cu o probabilitate destul de mare, spre sfârşitul acestuia, trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla în general slab. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo pentru zilele următoare

PROGNOZA METEO JOI.

Vremea se va menţine mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 6 grade pe litoral.

Cerul va avea înnorãri şi temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţãrii. În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, în timp ce în restul teritoriului, precipitaţiile vor fi pe arii mai restrânse dar mixte, cu precãdere în zonele deluroase şi de podiş. Izolat vor fi condiţii de polei.

La munte va ninge, se va depune strat nou de zãpadã, iar vântul va avea intensificãri, mai ales pe creste, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada. Intensificãri ale vântului vor fi local şi în restul teritoriului, în special ziua, în sud şi în est. Pe alocuri, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţã.

VREMEA ÎN BUCURESTI va fi în continuare mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã, chiar dacã faţã de intervalul precedent valorile termice diurne vor scãdea. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate în prima parte a zilei şi din nou noaptea, când trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în timpul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de 1…3 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea se va rãci faţã de ziua precedentã, urmând a se înregistra valori diurne în jurul celor normale datei, exceptând zona litoralului, unde acestea în continuare vor fi mai mari. Vor fi înnorãri în cea mai mare parte a intervalului şi vor fi precipitaţii, ziua pe arii extinse, iar noaptea în nord-est şi doar pe suprafeţe mici în restul ţãrii, cu o probabilitate mai mare în centru şi sud-est.

Pe litoral va ploua, în regiunile vestice şi sudice, vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie, în cele centrale şi nordice, precum şi în zonele submontane, vor fi mai ales ninsori, iar în cele estice, în primele ore ale zilei vor fi precipitaţiile mixte, apoi doar va ninge.

La munte va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã. Cantitãţile de precipitaţii, local vor fi însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, unde ninsoarea va fi viscolitã, iar zãpada spulberatã, şi îndeosebi ziua, pe arii restrânse şi în sud-est.

Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 13 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral, iar cele minime se vor încadra între -6 şi 3 grade, mai scãzute în depresiuni.

VREMEA ÎN BUCURESTI va fi închisã şi va continua sã se rãceascã, astfel încât valorile termice, îndeosebi cele diurne se vor apropia de cele normale pentru aceastã datã. Temporar va ploua, în general slab cantitativ, iar spre sfârşitul intervalului, cu o probabilitate destul de mare, trecãtor se vor semnala fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 4…5 grade, iar cea minimã în jur de 0 grade.

PROGNOZA METEO SAMBATA. Cerul va avea înnorãri şi temporar, în primele ore ale intervalului, în nord-est, centru şi la munte, pe arii restrânse va ninge slab. În cursul nopţii vor fi precipitaţii slabe, predominant ploi, local în sudul şi sud-vestul teritoriului şi mai ales ninsori în Munţii Banatului şi grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri ziua, pe arii restrânse la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 6 grade, iar cele minime între -7 şi 2 grade, cu valori mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

VREMEA ÎN BUCURESTI. Cerul va fi mai mult noros, în primele ore ale intervalului vor fi posibile fulguieli, iar spre sfârşitul acestuia, probabilitatea ca temporar sã se semnaleze precipitaţii va fi destul de ridicatã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade.

Tendinţa evoluţiei vremii de DUMINICA pana MIERCURI dimineata

TARA

: Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale perioadei. Temporar vor fi precipitaţii.

BUCURESTI: Regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei, iar temporar se vor semnala precipitaţii.