Prognoza meteo 6 ianuarie. Ninsori şi viscol, dar şi ploi şi temperaturi de 13 grade de Bobotează

Vreme rece şi ninsori viscolite în mai multe judeţe. Drumarii au scos utilajele de deszăpezire pe șosele. De asemenea, ceața densă a dat mari bătăi de cap șoferilor. În zilele următoare temperaturile vor continua să scadă.

05 ian. 2023, 16:11
Prognoza meteo 6 ianuarie. Ninsori şi viscol, dar şi ploi şi temperaturi de 13 grade de Bobotează

Prognoza meteo 6 ianuarie. La noapte, vremea va fi vântoasă în majoritatea regiunilor, dar mai ales la munte, unde vor fi rafale de 70…90 km/h, iar în zona înaltă va sufla tare cu peste 100…120 km/h. În zonele joase de relief vor fi viteze în general de 45…70 km/h. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea nordică a teritoriului, unde pe arii restrânse temporar va ploua, exceptând depresiunile din estul Transilvaniei unde vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. La munte, local și temporar va ninge viscolit, condiții în care vizibilitatea va fi scăzută. În restul țării, cerul va fi variabil. Temperaturile minime se vor încadra între 0 și 7 grade.

BUCUREȘTI. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura minimă va fi de 3…5 grade.

 

Prognoza meteo 6 ianuarie

De Bobotează, vremea se va răci în nord, centru și nord-est, dar și la munte, însă temperaturile vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale. În jumătatea nordică a țării vor fi înnorări în mare parte din interval, iar trecător și pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe – ninsori la munte și predominant ploi în zonele joase. În restul țării, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal la orele amiezii, cerul va fi variabil, iar în cursul zilei va fi o probabilitate mică pentru ploi slabe și izolate. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în prima parte a intervalului la munte, cu rafale de 70…90 km/h, iar la altitudini mari, cu precădere în Carpații Meridionali va sufla tare cu peste 100…120 km/h și temporar va ninge viscolit. Local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…70 km/h și în nord-est, în centru și în sud-vest, și pe spații mici în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 și 13 grade, cu cele mai mici valori în nordul și centrul țării, și cele mai ridicate în sudul teritoriului, iar minimele vor fi cuprinse în general între -4 și 2 grade. Izolat se va forma ceață spre finalul intervalului, cu precădere în regiunile sudice.

BUCUREȘTI. Valorile termice diurne vor fi cu mult mai ridicate decât cele normale pentru această dată, însă noaptea se vor înregistra temperaturi semnificativ mai mici decât în perioada anterioară; astfel, maxima va fi de 12…13 grade, iar minima de -2…0 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a intervalului, iar vântul va sufla slab și moderat. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Vine iarna siberiană, se anunţă cel mai năprasnic ger din ultimii 20 de ani

 

Prognoza meteo SAMBATA

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 și 13 grade, iar cele minime între -4 și 2 grade – cu valori mai ridicate pe litoral, în sudul Banatului și în Dealurile de Vest, până spre 5…6 grade. În nordul, centrul și nord-estul țării vor fi înnorări persistente, iar pe parcursul zilei izolat vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie sau lapoviță, în timp ce în zona montană aferentă va ninge. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar la începutul intervalului și mai ales în a doua parte a nopții, izolat se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în zona montană înaltă – mai ales în Carpații Orientali.

BUCUREȘTI. Deși în scădere față de ziua anterioară, valorile termice diurne se vor situa în continuare peste normele perioadei. Cerul va fi variabil ziua, iar noaptea va crește probabilitatea să se formeze nori de nivel jos sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de -3…-1 grad.

Citeşte şi: Prognoza meteo. Vortexul „strănută” puţin aer polar peste România. La munte vor fi temperaturi resimţite de minus 30 de grade Celsius

 

Prognoza meteo DUMINICA

Vremea va continua să fie caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu excepția regiunilor estice – unde înnorările vor fi persistente și izolat vor fi ploi slabe sau burniță, iar în nordul Moldovei vor fi posibile și fulguieli. Local se va forma ceață dimineața și din nou spre finalul intervalului. Vântul va avea intensificări mai ales seara și noaptea în sudul Banatului, Moldova și Dobrogea, dar și în zona montană înaltă, cu viteze la rafală de până la 55…70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 12 grade, cu valori mai scăzute în partea de nord a Moldovei, iar cele minime în general între -3 și 5 grade.

BUCUREȘTI. Valorile termice diurne, comparabile cu cele din ziua anterioară, se vor situa în continuare peste cele specifice datei. Temperatura maximă va fi de 7…9 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad. Cerul va fi variabil, dar dimineața și noaptea va fi probabilitate ridicată pentru nori de nivel jos sau ceață. Vântul va sufla slab și moderat.

 

Prognoza meteo LUNI

Valorile de temperatură vor fi în continuare mai ridicate decât cele obișnuite, astfel că maximele se vor încadra între 4 și 12 grade, iar minimele vor fi cuprinse între 0 și 7 grade. Înnorările vor fi persistente în cea mai mare parte a țării, iar seara și noaptea va ploua temporar îndeosebi în jumătatea de vest a țării, în timp ce la munte vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. În primele ore ale intervalului este posibil să mai fie ceață pe arii restrânse în zonele joase. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare.

BUCUREȘTI. Valorile termice, îndeosebi cele nocturne, vor fi în creștere si se vor situa cu mult peste mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea innorări și va crește probabilitatea de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.