Prognoza meteo 6 iulie 2022. Temperaturile scad semnificativ față de ziua precedentă

Vremea va fi instabilă în jumătatea de nord-vest a țării, iar temperaturile vor scădea semnificativ față de ziua precedentă.

05 iul. 2022, 17:10
Prognoza meteo 6 iulie 2022. Temperaturile scad semnificativ față de ziua precedentă

Prognoza meteo 6 iulie 2022, la noapte, în țară

Vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în extindere și în intensificare în jumătatea de vest a teritoriului și în zonele montane. Pe arii restrânse vor fi vijelii (rafale de peste 70…80 km/h și izolat 90 km/h) și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, în special în sud-vest și la munte, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp și izolat 50…60 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade.

Prognoza meteo 6 iulie 2022, la noapte, în București 

Cerul va avea unele înnorări, dar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului vor fi reduse. Temperatura minimă va fi de 18…21 de grade.

Prognoza meteo 6 iulie 2022, miercuri, în țară

Vremea va fi instabilă în jumătatea de nord-vest a țării, iar temperaturile vor marca o scădere semnificativă față de ziua precedentă. În aceste zone vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…35 l/mp și izolat 50…60 l/mp. În restul teritoriului, vremea se va menține călduroasă, local caniculară în orele amiezii și cu disconfort termic ridicat, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe suprafețe mai restrânse, cu o probabilitate mai mare seara și noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în nord-vest și 37 de grade în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 10 și 23 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

Prognoza meteo 6 iulie 2022, miercuri, în București

Vremea se va menține caniculară, disconfortul termic va fi în continuare ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate începând de după-amiază, când vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, descărcări electrice și averse torențiale. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Citește și Alertă meteo COD PORTOCALIU de ploi torenţiale şi furtuni, dar şi caniculă

Prognoza meteo 6 iulie 2022, joi, în țară

Valorile termice vor scădea semnificativ şi în regiunile estice şi sud-estice, astfel că la nivelul întregii ţări cele maxime se vor încadra în general între 25 și 30 de grade. Îndeosebi în cursul zilei, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea şi caracter torențial și descărcări electrice local în regiunile sudice, sud-estice și la munte. Pe spații mici cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi posibile căderi de grindină și vijelii. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată și fenomene electrice se vor semnala pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare noaptea în vest. Vântul va avea intensificări locale şi temporare în regiunile estice şi sud-estice, în extremitatea de sud-vest, dar izolat, de scurtă durată, şi asociat averselor. Minimele termice vor fi cuprinse între 7…9 grade în depresiuni și 19…21 de grade pe litoral. La sfârşitul nopţii, izolat se va forma ceaţă.

Prognoza meteo 6 iulie 2022, joi, în București

Temperatura aerului va scădea semnificativ, astfel că maxima va fi de 28…29 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în cursul zilei când probabilitatea pentru averse (ce pot avea și caracter torențial) şi descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura minimă va fi de 15…18 grade.

Vineri, în țară

Vremea va deveni relativ răcoroasă în jumătatea de nord-vest, iar în rest va fi caldă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, uşor mai ridicate în sud-est. La munte, în Maramureş, Transilvania, Banat, Oltenia şi local în Crişana şi vestul Munteniei vor fi înnorări temporar accentuate şi averse, însoţite pe alocuri de descărcări electrice. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi posibile căderi de grindină. În celelalte regiuni, astfel de fenomene se pot semnala doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în est şi sud-est şi pe spaţii mici, în special asociat averselor, în celelalte zone. Minimele termice se vor încadra între 10 grade în depresiuni şi 22 de grade pe litoral. La sfârşitul nopţii, cu precădere în zonele depresionare, vor fi condiţii de ceaţă.

Vineri, în București

Vremea va deveni călduroasă. Cerul va fi variabil, trecător cu unele înnorări, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

Citește și Prognoza meteo. Două săptămâni cu furtuni violente şi temperaturi caniculare