PROGNOZA METEO 6 iulie. Săptămână de foc, de mâine vremea redevine caniculară

Traversăm o săptămână de vară autentică, cu temeperaturi care nu vor coborî sub 30 de grade. Mai mult, în vestul Olteniei se va ajunge chiar la 37 de grade Celsius.

05 iul. 2021, 18:07
PROGNOZA METEO 6 iulie. Săptămână de foc, de mâine vremea redevine caniculară

PROGNOZA METEO 6 iulie. Marţi, în jumătatea de sud-vest a țării vremea va fi călduroasă, iar pe alocuri în Oltenia și Banat caniculară, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură-umezeală (ITU) care va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice, mai ales pe parcursul zilei, pe arii relativ extinse în jumătatea de est a teritoriului, local la munte și cu totul izolat, posibil, în rest. Aversele vor avea și caracter torențial, iar pe alocuri se vor acumula cantități de apă însemnate. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, temporar și local cu intensificări în Moldova, Bărăgan, Dobrogea și în Carpații Meridionali și de Curbură, unde la rafală se vor atinge viteze, în general, de 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea va fi călduroasă, disconfortul termic în creștere, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade.

Miercuri, vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, iar în Banat și Oltenia va fi caniculă. Disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, pe arii relativ extinse în regiunile estice, sudice și pe alocuri în restul teritoriului. În est, sud-est și la munte, probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (local averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi izolat grindină) se va menţine ridicată. În restul ţării, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-est, dar rafale de scurtă durată se pot asocia şi averselor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 37 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime între 13 grade în depresiuni și 23 de grade în Dealurile de Vest.

La București, miercuri, vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, dar după-amiaza și seara vor fiînnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Citește și Prognoza meteo pentru două săptămâni: Zilele caniculare se vor alterna cu perioade de vreme instabilă, în perioada 5 – 18 iulie

PROGNOZA METEO 6 iulie. Joi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în vestul și sud-vestul țării, iar disconfortul termic va fi ridicat în vest, în sud şi parţial în centru. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în regiunile extracarpatice şi la munte, unde local, mai ales în sud-est, vor fi averse și descărcări electrice, iar vântul va avea unele intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 24…26 de grade pe litoral şi 37 de grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade.

Și la București, joi, vremea va rămâne călduroasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în a doua parte a zilei. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă va fi de 18…19 grade.

PROGNOZA METEO 6 iulie. Vineri, vremea va fi călduroasă, iar în vest şi sud-vest se va menţine local caniculară. Cerul va fi variabil și, pe alocuri în sud și la munte și izolat în rest, mai ales după-amiaza, vor fi averse slabe și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vest și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade pe litoral și 36 de grade în Banat, iar cele minime se vor situa între 10 și 22 de grade.

La București, vineri, vremea va fi în continuare călduroasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade, potrivit ANM.

Citește și Prognoza meteo. Meteorologii anunţă secetă în a doua parte a verii. Elena Mateescu, avertisment privind schimbările climatice în România