Prognoza meteo 6 iunie 2022. Vreme în general frumoasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă. Pe arii restrânse va ploua și se vor semnala tunete și fulgere

Vremea va fi în general frumoasă la început de săptămână, cu temperaturi normale pentru această perioadă. Pe arii restrânse va ploua și se vor semnala descărcări electrice.

05 iun. 2022, 23:19
Prognoza meteo 6 iunie 2022. Vreme în general frumoasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă. Pe arii restrânse va ploua și se vor semnala tunete și fulgere

Prognoza meteo 6 iunie 2022. La noapte, în cea mai mare parte a Moldovei, în Muntenia, Dobrogea, Carpații Orientali și Meridionali și local și în Banat și Oltenia, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze în general de 55…75 km/h), precum și grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse averse în Transilvania. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade.

În Bucureşti, instabilitatea atmosferică se va accentua, vor fi înnorări și perioade cu averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului (rafale de peste 55…60 km/h). Cantitățile de apă vor depăși 8…15 l/mp, izolat posibil peste 20…25 l/mp. Temperatura minimă va fi de 15…17 grade.

Prognoza meteo 6 iunie 2022

Valorile termice diurne, în scădere față de ziua precedentă în regiunile sudice și sud-estice, dar și în ușoară creștere în rest, se vor situa în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată. Pe parcursul zilei, în sud-est și pe arii restrânse la munte și în sud vor mai fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h. În Dobrogea cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Temperaturile maxime se vor încadra între 21…22 de grade pe litoral și 31 de grade, izolat în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor situa în general între 7 și 17 grade.

În Bucureşti, vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, dar probabilitatea de ploaie va diminua treptat. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări în primele ore. Valorile termice vor fi ușor mai scăzute decât în intervalul anterior, astfel că maxima va atinge 27…29 de grade, iar minima va fi de 13…16 grade.

Prognoza meteo 7 iunie 2022

Vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, îndeosebi în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sud-est, iar după-amiaza și la munte, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări îndeosebi în prima parte a intervalului în Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 31 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime se vor încadra în general între 7 și 17 grade.

În București, vremea va fi predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade.

Prognoza meteo 8 iunie 2022

Vremea se va menține în general frumoasă, cu valori termice peste mediile multianuale în majoritatea zonelor țării, dar mai ales la câmpie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și noaptea, când pe alocuri la munte și izolat în restul teritoriului vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în sudul litoralului și 31 de grade în Câmpia de Vest, iar cele minime se vor situa între 10 și 19 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei.

În București, vremea va fi în continuare predominant frumoasă și caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza, însă probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 28…29 de grade, iar cea minimă de 15…16 grade.

Prognoza meteo 9 iunie 2022

În regiunile nord-vestice și parțial în cele centrale, vremea va deveni în general instabilă și se va răcori, dar în rest valorile termice nu vor avea variații semnificative față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania și izolat în restul teritoriului, unde se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 31 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade.

În București, vremea va fi frumoasă și caldă, astfel că temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza meteo 10, 11, 12 iunie 2022

Vremea va deveni călduroasă. Local și temporar vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, îndeosebi în cursul după-amiezilor.